Rallin MM-sarjan pääluokassa enemmän kilpailijoita ensi vuonna?

Sebastien Ogier
Toyota on kilpaillut viime vuodet neljällä autolla rallin MM-sarjassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton luottaa, että rallin MM-sarjan pääluokassa nähdään ensi vuonna enemmän autokuntia kuin kuluvalla kaudella.

Tällä kaudella MM-sarjan WRC-tiimit ovat tarjonneet ajopaikan kymmenelle kuljettajalle kussakin rallissa. Toyotalla ja Hyundailla on ollut kisoissa neljä kuljettajaa, M-Sport Fordilla puolestaan kaksi.

Tiimit kehittävät parhaillaan uusia Rally1-luokituksen hybridiautoja, joilla kilpaillaan pääluokassa ensi vuodesta lähtien. Toyota jatkaa neljällä kuljettajaparilla, ja M-Sport Fordin odotetaan lähtevän uudelle aikakaudelle kolmella kuljettajalla.

Mahdollista on, että osallistujamäärä kasvaa vielä kauden aikana.

– Tämän hetken tiedon mukaan uskon vahvasti, että meillä on voi olla vuoden aikana 12 autoa, mutta ei vielä (kauden avauskilpailussa) Monte Carlossa, Matton kertoi Autosportille.

– Uskon, että aloitamme noin kymmenellä autolla, mutta määrä voi nousta 12:een ja jopa vieläkin isommaksi loppukauden kisoissa, belgialaispomo jatkoi.

Mattonin mukaan Rally1-hybridiautoissa saatetaan nähdä yksityiskuljettajiakin ensi kaudella.

– Vuoden alussa mukana on vain valmistajien ilmoittamia autoja. Mutta saamani palautteen perusteella myös jotkut yksityiskuljettajat ovat kiinnostuneita Rally1-autoista, Matton sanoi.

Rallin MM-sarjan tiimeistä Hyundai on kiinnittänyt ensi kauden kuljettajikseen Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin, mutta kolmannen auton kokoonpano ei ole vielä selvillä. Toyota ja M-Sport Ford eivät ole vielä julkistaneet yhtäkään sopimusta ensi vuodelle.

Katso alapuolelta kooste Belgian MM-rallin tapahtumista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat