Quantcast

Kalle Rovanperä

Syntymäaika01.10.2000
KansalaisuusSuomi
TalliToyota Gazoo Racing
KartanlukijaJonne Halttunen
Ajetut MM-rallit58
Ensimmäinen MM-ralliIso-Britannia 2017
Voitot9 (15,5 % starteista)
Ensimmäinen voittoViro 2021
Palkintokorokepaikat15 (277,6 % starteista)
Keskeytykset4 (7,0 % starteista)
Erikoiskoevoitot128
Power Stage -voitot12
MM-pisteet yhteensä617
Kauden 2022 sijoitus1.
Maailmanmestaruudet1

Tilastot päivitetty 7.6.2023

Urasta

Vasta 18-vuotias Kalle Rovanperä on sekä Suomen että koko rallimaailman kirkkain tulevaisuuden lupaus. Rovanperä hurmasi ihmiset jo 8-vuotiaana Youtube-videoillaan, joissa Kalle kurvaili näyttävästi Toyota Starletilla.

Kalle aloitti ajamisen siis jo varhain ja lähti nopeasti Latviaan ajamaan rallisprint-kisoja. Latvian rallisarjan mestaruus kilahti tilille kaudella 2016. Vuosi 2017 oli lopullinen läpimurtovuosi, kun Rovanperä voitti kaksi SM-sarjan kilpailua ja ajoi myös ensimmäiset MM-rallinsa WRC2-luokassa Ford Fiesta R5:lla Walesissa sekä Australiassa.

Australiassa Rovanperä saavutti myös ensimmäisen MM-pisteensä kautta aikain nuorimpana kuljettajana. Vuoden lopussa Rovanperä teki sopimuksen Skodan tehdastallin kanssa. Kaudella 2018 Rovanperä ajoi yhteensä seitsemän MM-rallia. Kirkkaimpina saavutuksina olivat Walesin ja Katalonian MM-rallin voitot WRC2-luokassa. Saksan ja Monte Carlon ralleissa puuppolalainen oli luokkansa toinen.

Kauteen 2018 mahtui myös Rovanperän uran kovin ulosajo, kun nuorukainen rysäytti ulos Argentiinassa johtopaikalta. Vuonna 2019 Rovanperä kiersi uutta WRC2 Pro -luokkaa Skodalla keskittyen niihin MM-ralleihin, mitkä olivat jääneet häneltä väliin. Rovanperä saavutti kauden aikana viisi luokkavoittoa ja nappasi WRC2 Pro -luokan mestaruuden. Jatkossa hänet nähdään Toyotalla, jolta hän sai sopimuksen kausille 2020-21.

Vuonna 2020 Rovanperä nousi heti MM-sarjan huipulle debyyttikaudellaan WRC-auton ratissa. Uran ensimmäinen podium tuli jo toisessa WRC-kisassa, kun Rovanperä oli Ruotsin lumilla toinen. Kauden 2020 loppupisteissä nuori suomalainen oli viides.

Kaudella 2021 Rovanperä otti ensimmäiset voittonsa MM-sarjassa, kun jyväskyläläinen juhli ykköstilaa sekä Virossa että Kreikassa. Palkintosijan Rovanperä otti myös helmikuussa Rovaniemeltä oltuaan toinen sekä Belgiasta elokuussa, kun asvaltilta napsahti kolmas sija.

Kausi 2022 oli Rovanperän juhlaa. Kuusi osakilpailuvoittoa varmistivat maailmanmestaruuden jo Uudessa-Seelannissa lokakuun alussa. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen olivat ehdottomasti rallin MM-sarjan ensimmäisen hybridivuoden valtiaat. 

Uutisia

  • Uusimmat