Quantcast

Kalle Rovanperä

Syntymäaika01.10.2000
KansalaisuusSuomi
TalliToyota Gazoo Racing
KartanlukijaJonne Halttunen
Ajetut MM-rallit38
Ensimmäinen MM-ralliIso-Britannia 2017
Voitot2 (5,3% starteista)
Ensimmäinen voittoViro 2021
Palkintokorokepaikat5 (13,2% starteista)
Keskeytykset4 (10,5 starteista)
Erikoiskoevoitot29
Power Stage -voitot4
MM-pisteet yhteensä242
Kauden 2020 sijoitus5.
Maailmanmestaruudet0

Tilastot päivitetty 8.11.2021

Urasta

Vasta 18-vuotias Kalle Rovanperä on sekä Suomen että koko rallimaailman kirkkain tulevaisuuden lupaus. Rovanperä hurmasi ihmiset jo 8-vuotiaana Youtube-videoillaan, joissa Kalle kurvaili näyttävästi Toyota Starletilla.

Kalle aloitti ajamisen siis jo varhain ja lähti nopeasti Latviaan ajamaan rallisprint-kisoja. Latvian rallisarjan mestaruus kilahti tilille kaudella 2016. Vuosi 2017 oli lopullinen läpimurtovuosi, kun Rovanperä voitti kaksi SM-sarjan kilpailua ja ajoi myös ensimmäiset MM-rallinsa WRC2-luokassa Ford Fiesta R5:lla Walesissa sekä Australiassa.

Australiassa Rovanperä saavutti myös ensimmäisen MM-pisteensä kautta aikain nuorimpana kuljettajana. Vuoden lopussa Rovanperä teki sopimuksen Skodan tehdastallin kanssa. Kaudella 2018 Rovanperä ajoi yhteensä seitsemän MM-rallia. Kirkkaimpina saavutuksina olivat Walesin ja Katalonian MM-rallin voitot WRC2-luokassa. Saksan ja Monte Carlon ralleissa puuppolalainen oli luokkansa toinen.

Kauteen 2018 mahtui myös Rovanperän uran kovin ulosajo, kun nuorukainen rysäytti ulos Argentiinassa johtopaikalta. Vuonna 2019 Rovanperä kiersi uutta WRC2 Pro -luokkaa Skodalla keskittyen niihin MM-ralleihin, mitkä olivat jääneet häneltä väliin. Rovanperä saavutti kauden aikana viisi luokkavoittoa ja nappasi WRC2 Pro -luokan mestaruuden. Jatkossa hänet nähdään Toyotalla, jolta hän sai sopimuksen kausille 2020-21.

Vuonna 2020 Rovanperä nousi heti MM-sarjan huipulle debyyttikaudellaan WRC-auton ratissa. Uran ensimmäinen podium tuli jo toisessa WRC-kisassa, kun Rovanperä oli Ruotsin lumilla toinen. Kauden 2020 loppupisteissä nuori suomalainen oli viides.

Kaudella 2021 Rovanperä otti ensimmäiset voittonsa MM-sarjassa, kun jyväskyläläinen juhli ykköstilaa sekä Virossa että Kreikassa. Palkintosijan Rovanperä otti myös helmikuussa Rovaniemeltä oltuaan toinen sekä Belgiasta elokuussa, kun asvaltilta napsahti kolmas sija.

Uutisia

  • Uusimmat