Rallin MM-sarja palaa Kanadaan? Timo Salonen juhli voittoa 1977

Salonen Peugeot 205:n ratissa San Remossa vuonna 1985. Kuva: Wikipedia Commons.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kanada on tuorein maa, joka on ilmaissut kiinnostuksensa isännöidä rallin MM-sarjan osakilpailua. Kanadalainen rallipromoottorijärjestö (The Rally Promoter Association of Canada) lanseerasi torstaina viisivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on palauttaa MM-rallit Pohjois-Amerikkaan.

Kanadassa on viimeksi ajettu MM-ralli vuonna 1979. Nyt tavoitellaan rallin paluuta vaahteralehtimaahan vuodeksi 2023.

– Aloitimme idean pyörittelyn jo vuonna 2011. Nyt hommat ovat lähteneet rullaamaan eteenpäin ja nyt uskomme, että on aika tehdä ideasta todellinen yritys, rallipromoottorijärjestöä johtava Keith Morison sanoo WRC.comin verkkosivuilla.

Morisonin johtama järjestö on aloittanut laajat neuvottelut eri yhteistyötahojen kanssa. Tänä vuonna asiat on määrä saada siihen vaiheeseen, että virallinen hakuprosessi voidaan aloittaa.

WRC-karavaani on vieraillut Kanadassa neljä kertaa. Sandro Munari voitti Rally of the Rideau Lakes -kisan vuonna 1974. Criterium Quebec -rallin voittivat vuosien 1977-1979 välillä Timo Salonen, Walter Röhrl ja Björn Waldegård.

Saloselle Quebec-rallin voitto vuonna 1977 oli MM-uran ensimmäinen. Sen jälkeen voittoja napsahti tilille vielä kymmenen lisää ja kaiken kruununa tietenkin vuoden 1985 maailmanmestaruus.

Lue myös nämä

  • Uusimmat