Rallin junioreiden Suomen mestaruus ratkesi dramaattisesti – ”En olisi uskonut”

Aleksi Korhonen Riihivuori-rallissa
Aleksi Korhonen Riihivuori-rallissa. Kuva: Pekka Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin junioreiden SM-sarja sai dramaattisen loppuratkaisun kauden viimeisessä osakilpailussa Riihivuori-rallissa lauantaina. Mestariksi kruunattiin suonenjokelainen Aleksi Korhonen värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Metallialalla päivätyötä tekevä Korhonen oli kilpailun nopein kuljettaja, voitti oman luokkansa ja kaiken kukkuraksi voitti vielä junioreiden Suomen mestaruuden. Ennen Riihivuori-rallia näytti vahvasti siltä, että Korhoselle olisi tarjolla himmeämpi mitali. Pistejohdossa Riihivuori Ralliin startannut Henri Hokkala lähti kisaan melko selvässä pistejohdossa, mutta ajoi kakkoserikoiskokeella ulos ja keskeytti.

Kun vielä pisteissä kakkosena ollut Riku Rantasalo keskeytti, Korhonen pääsi juhlimaan mestaruutta.

– En olisi tänä aamuna uskonut, että mestaruus tulee. Toki mitalia osasin odottaa. Tauon jälkeen tiesin, että jos ei tule virheitä, mestaruus on meidän. Aivan uskomaton fiilis on nyt, Korhonen paljasti maalissa.

– Viimeinen pätkä oli 30-kilometrinen, joten oli pakko olla skarppina. EK oli tosi vaativa, ja paljon oli ulosajopaikkoja tarjolla, joten oli pakko keskittyä täysillä. Onnistuin ajamaan SM-luokkien pohjat sinne, joten onhan tässä pakko olla tyytyväinen.

Korhosen edellinen osakisa jäi kesken ulosajon seurauksena. Auto meni huonoon kuntoon, joten kuukauden aikana aika on mennyt pitkälti autotallissa autoa rakentaen.

– Etukäteen suunnittelin, että hankkisin tänne isomman luokan auton taistellakseni mestaruudesta, mutta kaikki aika ja rahat menivät tämän auton kuntoon laittamisessa. Se tiedettiin, että jos Henri (Hokkala) olisi täällä luokkansa voittanut, ei meillä olisi mestaruuteen mahdollisuuksia. Mutta tämä on rallia, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Hieno homma, että valtava työ isä-Heikin kanssa tuotti tulosta.

Korhonen sai myös apuja mestaruuteensa kanssakilpailijoiltaan. Pistejohtaja Henri Hokkala keskeytti kakkoselle ja jäi pisteittä toisen kerran tällä kaudella. Pistetaulukon kakkonen ennen tätä kisaa, Raision Riku Rantasalo, keskeytti myös ulosajoon eikä kolmosen, hyvinkääläisen Tuomo Vanhalan laina-autosta sittenkään löytynyt riittävästi potkua.
”Kaavissa tuli sen verran raju kaato, ettei autosta ollut enää mihinkään. Laina-auton sain hankittua, mutten ehtinyt sillä ajaa metriäkään enkä tiedä yhtään riittääkö vauhti”, jutteli Vanhala ennen kisaa.

Kun Hokkala, Riku Rantasalo ja Tuomo Vanhala epäonnistuivat Riihimäki-rallissa, nousi lähipäivinä 22 vuotta täyttävä Tommi Mäkinen SM-hopealle. AKK:n Driver Academyn valmennettava Henri Hokkala joutui tyytymään SM-pronssiin.

– En osaa sitä ulosajoa selittää, täytyy katsoa videosta. Jotain kummallista siinä tapahtui, Hokkala sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat