Rallikuskin kisalle hyytävä loppu talvikelissä – auto suistui veden varaan ja kuljettajapari joutui uimahommiin

Perinteikäs Jänner-ralli Itävallassa tarjoili jälleen vaihtelevia keliolosuhteita viikonloppuna.
Johannes Keferböck
Johannes Keferböck. Kuva: Harald Illmer/Jänner Rallye
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jänner-ralli avaa Itävallin rallikauden, mutta on myös ensimmäinen suurempi kansainvälinen kisa, sillä moni kuski käyttää kilpailua valmistautumisena MM-sarjan avausosakilpailuun Monte Carlossa tammikuun lopussa.

Jälleen tänä vuonna rallissa nähtiin monenlaista keliolosuhdetta. Tarjolla oli lunta, jäätä, loskaa sekä märkää ja mutaista asvalttia. Muutamat osuudet päästiin ajamaan myös varsin kuivissa olosuhteissa. Rallin voittoon kaasutti isäntämaan Michael Lengauer, joka jätti maanmiehensä Simon Wagnerin 14,2 sekunnin päähän.

Wagnerin perheellä kulki mallikkaasti, sillä Simonin pikkuveli Julian Wagner oli kisan kolmas tasan minuutin kärkeä perässä. Itävalta miehitti kotikisassaan viisi kärkitilaa, sillä Luca Waldherr oli Citroenillaan neljäs ja Martin Fischerlehner Fordillaan viides. Rallin MM-sarjasta tuttu brittikuski Chris Ingram oli kisan kuudes. Eroa kärkeen tuli yli seitsemän minuuttia.

Eniten palstatilaa keräsi kuitenkin itävaltalainen Johannes Keferböck, joka ajoi näyttävästi ulos kisan 15. erikoiskokeella. Keferböck suistui ulos tieltä kartturinsa Ilka Minorin kanssa ja auto päätyi jonkinlaiseen uima-altaaseen. Keferböck ja Minor pääsivät uimaan turvallisesti pois autosta, mutta Skoda Fabia RS Rally2 -autoa odottanee iso remontti.

Ennen keskeytystään Keferböck ja muun muassa rallin MM-sarjasta Henning Solbergin ja Jevgeni Novikovin rinnalta tuttu kokenut Minor olivat rallissa kahdeksantena.

Katso alapuolelta katsojan video ulosajosta. Kisan tulokset videon jälkeen.

Jänner-rallin lopputulokset:

1. Michael Lengauer Skoda 1.49.18,3
2. Simon Wagner   Skoda   +14,2
3. Julian Wagner  Skoda  +1.00,0
4. Luca Waldherr  Citroen +2.12,4
5. M. Fischenlehner Ford  +5.35,6
6. Chris Ingram   Skoda  +7.20,9
7. Lazlo Martin   Skoda  +8.50,7
8. Filip Mares   Skoda  +8.52,0
9. Kris Rosenberger VW   +8.53,8

Lue myös nämä