Rallikomeetta Pietarinen harppaa MM-sarjaan – ”Vakaa luotto, että Eerik ajaa mairittelevia tuloksia”

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen. Kuva: TGS Worldwide tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM1-luokan hallitseva mestari Eerik Pietarinen suuntaa rallin MM-sarjaan tänä vuonna.

Pietarinen, 25, säkenöi SM-ralleissa kahdella edellisellä kaudella. Viime vuonna hän nappasi ylivoimaisen SM1-luokan mestaruuden Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabialla ja vuonna 2017 hän oli vieläkin ylivoimaisempi SM2-luokassa Mitsubishi Lancerin puikoissa.

Alkavalla kaudella Pietarista ei enää nähdä SM-erikoiskokeilla, sillä hän lähtee testaamaan taitojaan rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Kalustona on edelleen Gardemeisterin TGS Worldwide -tallin Skoda.

– Tavoitteena on ajaa 4-6 MM-rallia ja ehkä muutama pienempi kilpailu välissä. Eerikin pitäisi päästä treenaamaan etukäteen asvaltilla, koska kalenteriin on tarkoitus laittaa myös yksi MM-ralli asvaltilla. Sen vuoksi olisi hyvä, jos pystyisi testien lisäksi ajamaan jonkun asvalttirallin vaikka testikilpailuna ennen MM-asvalttirallia, tallipomo Gardemeister valottaa Rallit.fille.

Ruotsi ja Suomi varmat kisat

Pietarinen avaa kautensa helmikuun puolivälissä Ruotsin MM-rallissa. Skodan tehdastiimi on ilmoittanut Pietarisen kisassa uuteen WRC2 Pro -luokkaan, mutta kalusto tulee Gardemeisterilta.

– Ruotsi ja Suomi ovat varmuudella Eerikin ohjelmassa. Melko varmasti hän on mukana joko Portugalissa tai Sardiniassa, mutta ei molemmissa. Veikkaan, että myös Wales on yksi ohjelmaan tulevista kisoista, ja sitten joko Espanjassa tai Saksassa ajetaan asvaltilla, Gardemeister selvittää Pietarisen MM-ohjelmaa.

Pietarinen ajoi viime vuonna WRC2-luokan voittoon Suomen MM-rallissa ja hän haki kokemusta myös ulkomailta. Hän osallistui kahteen Italian rallisarjan kilpailuun Peugeot’lla sekä Virossa ajettuun Estonia-ralliin Skodalla.

– Kilpailut menivät vauhdillisesti ihan ok. Hän pystyi välillä peittoamaan Paolo Andreuccin pätkäajoissa, mikä on mielestäni hyvä näyttö siihen nähden, että lähtee kylmiltään ajamaan vieraalla autolla, Gardemeister viittaa Italian moninkertaiseen rallimestariin.

– Virossakin hän pystyi ajamaan voiton R5-luokassa. Veikkaan, että hänellä on potentiaalia pärjätä ulkomailla. Me kaikki olemme joutuneet menemään sinne ensimmäisen kerran, ja jos on ollut tarpeeksi lahjakas, tulos on ollut heti ihan ok. Minulla on aika vakaa luotto, että Eerik pystyy ajamaan mairittelevia tuloksia, ex-huippukuski Gardemeister arvioi.

Rauhallinen myös ohjaamossa

Pietarinen on tullut SM-ralleissa tunnetuksi rauhallisena persoonana, joka tiivistää tuntemuksensa pariin lauseeseen. Gardemeisterin mukaan suomalaislupaus on rauhallinen myös ohjaamossa.

– Vauhti on tosi kovaa ja välillä raakaakin, mutta virheitä ei juurikaan tule. Hän pystyy ajamaan vähäisellä virhemäärällä kisat läpi. Ainoa miinus on se, että hänen pitäisi pystyä puristamaan vähän kovempaa, kun erikoiskokeita lähdetään vetämään toista kertaa. Takaraivossa on pientä varovaisuutta.

– Ja ei hän todellakaan ole täysin tuppisuu, kun ruvetaan juttelemaan asioista. Kun hänen kanssaan puhuu puhelimessa, hänestä ei meinaa päästä eroon, Gardemeister naurahtaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat