Rallikartalle tulossa uusi kansainvälinen sarja, listalla ikonisia kilpailuja – mutta kuka on kaiken takana?

Kansainvälisen autoliiton FIA:n alaiset rallisarjat ovat saaneet uuden haastajan Eurooppaan.
Andreas Mikkelsen
Ypres-ralli ajettiin MM-sarjan osakilpailuna viimeksi vuonna 2022. Kuvassa vauhdissa Andreas Mikkelsen Skodalla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

European Rally Series on julkistanut, että se järjestää ensimmäisen kautensa vuonna 2025. Tänä vuonna sarjaa varten järjestetään neljä kandidaattirallia.

Ensimmäinen kandidaattikisa, Rally Serras de Fafe, ajetaan jo tulevana viikonloppuna. Pohjois-Portugalin tunnetuilla sorateillä järjestettävä kisa on aiemmin kuulunut rallin EM-sarjaan, mutta tänä vuonna se on vain osa Portugalin rallisarjaa.

Lisäksi listalta löytyy perinteikkäät Ypres- ja Spa-rallit Belgiassa. Ypresin asvalttikisa on ajettu kahdesti myös rallin MM-sarjassa.

Sarjan neljäs kandidaattiralli on tarkoitus vahvistaa myöhemmin. Kilpailu on aikataulutettu toukokuun toiselle viikonlopulle, jolloin järjestetään muun muassa Targa Florio -ralli Italiassa.

– European Rally Series 2025 on uusi eurooppalaisella tasolla järjestettävä rallisarja, joka perustuu maailmallakin tunnettuihin tapahtumiin, kuten Ypres-ralliin, Spa-ralliin ja Serras de Fafeen. Markkinoinnillinen keskittymisemme on tehdä sarjasta houkuttelevampi kuljettajille, tiimeille ja faneille, sarja kertoo nettisivuillaan.

– Saman tehokkuuden, suorituskyvyn ja innovaation hengessä pyrimme tekemään parhaamme markkinoinnin saralla, työskentelemällä tiiviisti kunkin kisajärjestäjän kanssa.

Sarjan pääluokassa on tarkoitus kilpailla Rally2-luokituksen autoilla, jotka ovat käytössä rallin MM-sarjan WRC2-luokassa sekä EM-sarjan pääluokassa. Lisäksi sarjasta löytyy omat luokkansa Rally3-, Rally4- ja Rally5-autoille, R-GT-luokituksen kilpureille sekä Opelin täyssähköisille Corsa e-Rally -autoille.

Siitä ei ole tarkempaa tietoa, ketkä löytyvät uuden rallisarjan taustalta. Sarjan yhteystietoihin on annettu Portugalin Portossa sijaitseva osoite.

Se lienee kuitenkin selvää, että kaiken takana on varteen otettava taho, sillä kandidaattikisoina on näinkin tunnettuja ralleja.

Lue myös nämä