Rallifaneille loistava uutinen: Ralliradio mukana Rovaniemen MM-osakilpailussa

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas ajoi Rovaniemen Tunturirallissa tammikuussa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Ralliradio välittää tunnelmia rallikansalle helmikuun lopussa ajettavasta Rovaniemen MM-rallista.

Ralliradion historia ulottuu vuoteen 1985, jolloin Radio Jyväskylä seurasi taajuudellaan tiiviisti Jyväskylän MM-rallin tapahtumia. Sen jälkeen Ralliradiosta on tullut jokavuotinen perinne, jota on sittemmin jatkanut Yle.

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli ei jää Ralliradiolta väliin. Yle vahvisti keskiviikkona, että Ralliradio seuraa kilpailua testierikoiskokeesta palkintokorokejuhliin saakka.

Studiotiimin muodostavat Sanna Pirkkalainen, Tony Melville ja asiantuntija Riku Tahko. Jussi Lindroos, Aki Laine ja Joni Pakarinen välittävät tunnelmia erikoiskokeiden maalialueilta. Juha Mäntykenttä hoitaa haastattelut huoltoalueella.

Perjantai-iltana rallipäivän päätteeksi kuullaan vielä J-P Taskisen kulttimaineeseen noussut Bensaa suonissa -ohjelma eli ”rallikansanradio”.

Ralliradion lähetykset kuuluvat Yle Rovaniemen ja Yle Puheen taajuuksilla ja perjantaina myös Yle Kemin puolella. Lähetykset ovat kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Television puolella Yle näyttää suorana kuusi erikoiskoetta kisaviikonlopun aikana. Tarkemmat lähetysajat löytyvät Ylen sivuilta.

Rovaniemen MM-ralli järjestetään 26.-28. helmikuuta.

Katso alta MM-kauden avanneen Monte Carlon osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat