Rallicrossin MM-sarjaan huikean läpimurron tehneelle Juha Rytköselle loistava uutinen

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen kilpailee Ferratum Teamin kalustolla Belgiassa ja Saksassa. Kuva: Ferratum Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuljettaja Juha Rytkönen osallistuu rallicrossin MM-kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun Ferratum Teamin Ford Fiestalla.

Rytkönen teki sensaatiomaisen läpimurron rallicrossin MM-sarjaan elokuun lopussa Kouvolassa. Rytkönen ajoi heti uransa ensimmäisessä MM-osakilpailussa komeasti kakkoseksi GRX-tallin Hyundailla.

Nyt kalusto vaihtuu ja Rytkönen hyppää Fordin rattiin Belgian ja Saksan MM-osakilpailuissa. Belgian Spassa kilpaillaan 21.-22. marraskuuta ja Saksassa 12.-13. joulukuuta.

– Kouvolassa tavoitteenani oli kerätä kokemusta ja ajaa puhtaasti. Yksi tavoitteistani oli saada kokemusta työskentelemisestä ammattilaistiimissä, mutta palkintokorokkeelle yltäminen ylitti kaikki odotuksemme. Sain Kouvolan kisan jälkeen soiton ja Ferratum Team kysyi minulta tulevaisuuden suunnitelmistani sekä mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä, Rytkönen taustoittaa.

– Siitä lähtien olemme tehneet yhteistyötä. Liityin tiimin vahvuuteen Riiassa, missä oli hienoa seurata, miten tiimi todella toimii. Se oli arvokas kokemus meille kaikille, Suonenjoelta kotoisin oleva Rytkönen lisää.

Rytkösen oli tarkoitus kilpailla Jani Paasosen johtaman Ferratum Teamin kalustolla jo Barcelonan osakilpailussa viime viikonloppuna, mutta reissu peruuntui, koska auto ei ollut vielä täydessä iskussa. Belgiassa ja Saksassa Rytkönen pääsee jälleen kamppailemaan MM-sarjan huippuja vastaan.

Rytkönen on jo päässyt testaamaan tulevaa kilpuriaan.

– Hyundain ja Fiestan välillä on toki eroja, mutta näihin asioihin pitää tottua. Toivon, että saamme puhtaat kisat Belgiassa ja Saksassa ja yllämme vähintään semifinaaleihin, Rytkönen linjaa.

Suomalaissensaatio pääsee vielä testaamaan Fiestaa ennen kauden päätöskisoja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat