Rallicrossin kaksinkertainen mestari tekemässä paluun? – ”Toiveeni on päästä ajamaan MM-sarjassa”

Johan Kristoffersson. Kuva: PSRX Volkswagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosina 2017-18 rallicrossin MM-sarjaa Volkswagenin ratissa dominoinut Johan Kristoffersson suunnittelee paluuta lajin huipulle.

Viime kaudella ruotsalaista ei nähty yksityistiimien temmellyskentäksi muuttuneessa rallicrossin MM-karavaanissa. Kristoffersson kuitenkin harkitsee vakavasti paluuta rallicrossiin ajettuaan viime aikoina lähinnä rallia ja rataa. Pari viikkoa sitten päättyneessä Ruotsin MM-rallissa mies oli WRC3-luokassa kolmas suomalaisten Jari Huttusen ja Emil Lindholmin jälkeen.

– Rallicrossi on yksi asia, mitä seuraamme tarkasti ja teemme kovasti töitä auton kanssa, jolla Sondre (Evjen) ajaa EM-sarjassa, Kristoffersson sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Olen aika varma, että seuraavan parin viikon aikana tiedämme, mitä teemme.

Yksi vaihtoehto Kristofferssonin kannalta olisi jakaa Volkswagen Polo, jolla Evjen ajaa Euroopan mestaruussarjassa. Kristofferssonin kannalta vaihtoehdoiksi ei jää kovin montaa MM-kisaa, sillä Euroopan mestaruussarjaa ajetaan osin samaan aikaan. Lisäksi ruotsalaiskuski on jo lupautunut mukaan Norjan ja Ruotsin paikallisiin sarjoihin.

– Auto on niin sanotusti kiireinen juuri Ruotsin, Norjan ja Ranskan MM-rallicrossien aikaan. Sen sijaan se olisi vapaana Barcelonan ja Portugalin kisoja ajatellen, Kristoffersson selvittää.

– Vaihtoehtoina on siis etsiä ne kisat, jotka eivät ole päällekkäin EM-kalenterin kanssa, jolloin voisimme aloittaa kautemme Barcelonasta tai sitten voimme yrittää ajamme samoja kisoja Sondren kanssa. Se tarkoittaa, että meidän pitäisi etsiä toinen auto, mikä toisaalta antaa lisää aikaa. Minun toiveeni on päästä ajamaan MM-sarjassa.

Todennäköistä siis on, että Kristoffersson palaa MM-karkeloihin kauden avauskisassa Barcelonassa 18. huhtikuuta, jonka jälkeen ruotsalainen katsoo tilannetta kisa kerrallaan.

– Siihen on ehdottomasti hyvä mahdollisuus, että olen mukana Barcelonassa, mutta en voi ajaa täyttä MM-sarjaa. Meille on tärkeämpää ajaa Ruotsissa ja Norjassa, koska kaikki meidän yhteistyökumppanimme ovat Pohjoismaista, Kristoffersson selittää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat