Pystyykö Jari-Matti Latvala lyömään mestarikandidaatin? Australian MM-rallissa kuumia taistelupareja

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Myöhään torstai-iltana käynnistyvässä Australian MM-rallissa on tarjolla viisi taisteluparia, joista voi lyödä vetoa Veikkauksen Pitkävedossa.

Ensimmäistä mestaruuttaan jahtaava Thierry Neuville ja Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala on asetettu taistelupariksi. Vuosi sitten Neuville ja Latvala kamppailivat keskenään Australian MM-rallin voitosta. Mutta miten käy nyt, kun Neuvillella on valtavat paineet harteillaan?

Sebastien Ogier vs. Ott Tänak

Ogierin tärkein tavoite on pitää Thierry Neuville takanaan, sillä silloin ranskalainen todennäköisesti kuittaa mestaruuden. Ogierin puolesta Toyota-kuljettaja Tänak saa mennä menojaan, kunhan ranskalaiselle ei tule mitään ylimääräistä ohjelmaa. Tänak on lähtökohtaisesti lievä suosikki tässä parissa, mutta Ogierilla ei ole yhtään varaa varmisteluun ja kokemuksensa kautta mestari on yksi kisan suurimmista suosikeista.

Thierry Neuville vs. Jari-Matti Latvala

MM-sarjan kakkosella Neuvillella on tismalleen sama suunnitelma kuin Ogierilla: kovaa pitää mennä, mutta virheitä ei saa tulla. On mielenkiintoista seurata, miten Neuvillen kantti pitää, kun paineet ovat valtavat. Vuosi sitten Neuville taisteli Australian MM-rallin voitosta Jari-Matti Latvalaa vastaan ja kuittasi voiton suomalaisen ajettua ulos viimeisellä erikoiskokeella. Latvalan tehtävänä on varmistaa Toyotalle merkkimestaruus, mutta hänellä ei ole yhtä kovat paineet kuin Neuvillella. Tasainen pari, jossa Neuville on hienoinen suosikki.

Esapekka Lappi vs. Hayden Paddon

Uusiseelantilaiselle Paddonille Australian ralli on käytännössä kotikilpailu. Hyundai-kuljettaja Paddonille kilpailu on vasta kauden seitsemäs, mutta hän on esiintynyt tasaisen varmasti ajamissaan kilpailuissa. Paddon viihtyy Australian sorapätkillä, joilla hän nappasi kolmostilan vuosi sitten. Lappi puolestaan kilpailee viimeistä kertaa Toyotan haalarit yllään Australiassa ja pieksämäkeläinen tavoittelee kunniakasta päätöstä Toyota-pestilleen. Lappi saa pistää parastaan, että Paddon pysyy takana.

Andreas Mikkelsen vs. Mads Östberg

Norjalaiskuljettajat Mikkelsen ja Östberg vastakkain. Hyundai-kuski Mikkelsenin paras iskukyky on ollut kateissa tällä kaudella. Tämän rallin pitäisi kuitenkin sopia Mikkelsenille, joka otti viimeisimmän voittonsa juuri Australiassa kaksi vuotta sitten. Citroenilla ajava Östberg haluaa antaa kovat näytöt kauden päätösrallissa, sillä hänellä ei ole vielä sopimusta ensi vuodelle. Östberg säväytti heinäkuussa Suomen MM-rallin kakkostilallaan ja hänellä on mahdollisuus hyvään tulokseen myös tänä viikonloppuna. Tässä parissa suosikin viitta menee kuitenkin Mikkelsenin harteille.

Lisää pelikohteita kiintein kertoimin Pitkävedossa.

Pelikohteet sulkeutuvat torstai-iltana kello 23.01 Suomen aikaa.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat