Pohjanmaan SM-rallille dramaattinen päätös – Asunmaalle avausvoitto niukalla erolla

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: AKK/Aki Vuorinen

Rallin SM-sarjaan kuuluva Pohjanmaa-ralli huipentui huikeaan kymmenyskamppailuun viimeisellä erikoiskokeella. Voiton nappasi Teemu Asunmaa.

SM1-luokkaa ylivoimaisesti johtava Eerik Pietarinen, luokkakakkonen Marko Mänty ja hallitseva mestari Asunmaa starttasivat lähes tasoissa päätöspätkälle. Pietarisella oli 0,3 sekunnin johto Mäntyyn, ja Asunmaa kyttäsi kärkipaikkaa 0,6 sekunnin päässä.

Mänty putosi pelistä viimeisellä erikoiskokeella, kun hän rysäytti Skodansa ulos tieltä. Pietarinen selvitti pätkän läpi vauhdikkaasti, mutta Asunmaa tuli vieläkin kovempaa kellotettuaan pohja-ajan 2,2 sekunnin erolla kilpakumppaniinsa. Asunmaa kuittasi kauden avausvoittonsa 1,6 sekunnin marginaalilla Pietariseen.

– Kyllä tätä on odotettu! En olisi pystynyt ajamaan yhtään kovempaa. Yhdessä vasurissa menetin sekunnin, mutta muuten kaikki meni ihan nappiin. Huh huh, Asunmaa hihkaisi Ylen Ralliradion haastattelussa.

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin sijoittui kilpailussa kolmanneksi, hän jäi 16,2 sekunnin päähän kärjestä.

Myös SM2-luokan voittokamppailu päättyi dramaattisesti päätöspätkällä. Jarkko Nikara ja Henrik Pietarinen kävivät kovaa vääntöä ykköstilasta päivän mittaan, mutta molemmat putosivat pelistä kisan lopussa. Pietarinen hylättiin, koska hän palasi sääntöjen vastaisesti aikatarkastusasemalle ennen viimeistä huoltoa, ja Nikara menetti minuuttikaupalla aikaa päätöspätkällä rengasrikon vuoksi.

SM2-luokan voittajaksi nousi Joonas Tokee ennen Esa Ruotsalaista.

– Pirun hieno fiilis, Tokee iloitsi kuultuaan voitostaan.

Henri Hokkala dominoi SM3-luokan kamppailua. Hän otti ykköstilan yli puolen minuutin erolla Jaro Kinnuseen.

Rallin SM-sarja jatkuu elo-syyskuun vaihteessa Sastamalan ja Huittisten osakilpailulla.