Pitkä perinne pistettiin pannaan MM-rallissa

Sardinian MM-ralli ei pääty perinteikkäisiin voitonjuhliin.
Ott Tänak
Ott Tänak hyppäsi Algheron satama-altaaseen vuoden 2022 Sardinian MM-rallin päätteeksi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian ralli on kuulunut MM-sarjan ohjelmaan lähes 20 vuoden ajan. Ja yhtä pitkään rallissa on ollut yksi perinne: kilpailun voittaja, kartanlukija ja myös osa tiimistä on loikannut Välimereen rallin päätteeksi.

Norjalaislegenda Petter Solberg käynnisti perinteen vuonna 2004. Sen jälkeen uintireissusta on tullut rutiini Sardinian rallin päätteeksi.

Kilpailunjohtaja Lucio de Mori ilmoitti lauantai-iltana, että tämän vuoden kilpailussa voittajatiimi ei saa hypätä mereen Olbiassa. De Morin mukaan päätöksen taustalla ovat ”turvallisuussyyt”.

Olbian kaupunki isännöi edellisen kerran Sardinian MM-rallia kaksi vuotta sitten. Tuolloin palkintoseremoniat järjestettiin hieman eri paikassa kuin tänä vuonna. Voiton ottanut Sebastien Ogier suoritti näyttävän loikan mereen ja sai seurakseen muun muassa tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan.

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier juhli voittoaan tähän tapaan kaksi vuotta sitten Olbiassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala
Sebastien Ogier ja tallipomo Jari-Matti Latvala riemuitsivat meressä Toyotan ykköstilaa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Tietojen mukaan järjestäjät ovat nyt kieltäneet perinteen veden puhtauden ja vähäisen syvyyden vuoksi.

Hyundai on kiinni Sardinian MM-rallin kaksoisvoitossa ennen kisan viimeistä erikoiskoetta. Thierry Neuville ajaa kisan kärjessä, ja Esapekka Lappi on toisena. Toyotan Kalle Rovanperä pitää hallussaan kolmossijaa.

Sorakisan päättävä Power Stage -erikoiskoe käynnistyy kello 13.15 Suomen aikaa.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat