Pietariselle tärkeää kokemusta San Marinosta – ”Saimme paljon oppia”

Kuva ja teksti: Dezoo Oy
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuusulalainen rallikuljettaja Eerik Pietarinen osallistui kuluneena viikonloppuna Italian rallimestaruussarjan San Marinon osakilpailuun yhdessä kartanlukijansa Juhana Rautiaisen kanssa. Parivaljakko saalisti runsaan kokemuksen lisäksi neljännen sijan.

Varsinkin San Marinon karut tiet tekivät omalla tavallaan vaikutuksen Pietariseen ja Rautiaiseen.

– Tämä oli todella hyvää kokemusta meille ja saimme paljon oppia. Täällä tiet ovat niin eriluonteisia kuin Suomessa. Nyt meillä oli hitaita ja aika rajussakin kunnossa olevia teitä ajettavan, kun taas kotimassa saa mennä yleensä aika lentokenttää, Pietarinen luonnehti maiden eroja ralliteissä.

Rallia San Marinossa ajettiin perjantaina ja lauantaina, joista ensimmäinen tarjosi enemmän haasteita.

– Perjantaina meni muuten hyvin, mutta kolmannella erikoiskokeella hävittiin paljon, koska käsijarru jumittui päälle ja spinnattiin. Siinä meni tovi aikaa päästä uudelleen liikkeelle. Sama pätkä ajettiin toisenkin kerran ja silloin juutuimme edellä ajaneen kuskin perään, kun hänellä oli tullut rengasrikko Pietarinen summasi.

– Lauantai meni paremmin ja saimme ajettua tasaisesti ihan kohtuullisia aikoja. Viimeisellä erikoiskokeella oli sitten taas vähän ongelmia, kun jotain hajosi ja moottori ei käynyt kunnolla. Päästiin kuitenkin maaliin asti, mikä oli nyt tärkeintä, Pietarinen lisää.

Seuraavaksi Pietarinen ja Rautiainen suuntavat katseensa kohti Jyväskylää sekä Suomen MM-rallia.

– Parin viikon päästä ajetaan Neste Rallin testit ja siitä sitten pikkuhiljaa kohti itse tapahtumaa. Siellä on WRC2-luokassa todella kova kattaus nyt, joten alusta asti pitää ajaa kovaa vauhtia. Samalla pitää kuitenkin muistaa, että kisa on luonteeltaan pitkä, joten sekin pitää osata ottaa huomioon, Pietarinen ennakoi.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat