Pietarinen ja Lindholm huippuvauhdissa Italiassa ”kakkoskalustolla”

Eerik Pietarinen. Kuva: Rally Adriatico
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuljettajat Eerik Pietarinen ja Emil Lindholm ovat olleet hyvässä vauhdissa Italian mestaruussarjan kisassa Rally Adriaticossa tänä viikonloppuna. Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen molemmat suomalaiset mahtuvat kuuden parhaan joukkoon. Eroa kärkeen on vain reipas 20 sekuntia.

Lindholm on täräyttänyt ralliin jo kolme ja Pietarinen yhden pohja-ajan. Pietarinen on kokonaistilanteessa viidentenä 22,3 sekuntia kisaa johtavan Umberto Scandolan perässä. Lindholm on kuudes vain puoli sekuntia maanmiehestään jääneenä.

Huomion arvoista on se, että Lindholm ajaa Italiassa Hyundain R5:lla ja Pietarinen Peugeotilla. Normaalisti molemmat suomalaiset ovat kurvailleet tällä kaudella Skoda Fabialla, joka on R5-luokituksen autoista vertaansa vailla.

Scandolan jälkeen toisena ajaa niin ikään italialainen Simone Campedelli Fordillaan 5,4 sekuntia johtajaa perässä. Kolmantena on Andrea Crugnola.

Rally Adriatico kurvaillaan lähellä San Marinoa ja Anconan kaupunkia. Keskuspaikkana toimii reilun 10 000 asukkaan Cignolin kaupunki. Lauantaina kisassa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Rally Adriatico, tilanen 8/14 erikoiskokeen jälkeen:
1. Umberto Scandola ITA Skoda 35.02,4
2. Simone Campedelli ITA Ford   +5,4
3. Andrea Crugnola ITA Ford     +19,5
4. Paolo Andreucci ITA Peugeot  +21,9
5. Eerik Pietarinen FIN Peugeot +22,3
6. Emil Lindholm FIN Hyundai    +22,8

Lue myös nämä