Pietarinen dominoi SM-rallia – japanilaiskuski tippui voittotaistosta

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Santeri Rosenvall
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toni Gardemeisterin tallin Skodalla ajava Eerik Pietarinen dominoi Enset-rallia. SM1-luokkaa rallin SM-sarjassa ylivoimaisesti johtava Pietarinen on ajanut lauantain kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan.

Enset-rallin kolmannella erikoiskokeella Ekojärvellä Pietarinen oli kuusi kymmenystä nopeampi kuin Kristian Kiviniemi. Pietarinen johtaa rallia 7,3 sekunnin erolla ennen Emil Lindholmia. Kiviniemi nousi Ekojärven kovalla vedollaan kolmanneksi.

– Perä tuntui tosi liukkaalta ja oli irti tiestä välillä. Hyvä että on tiukkaa kilpailua, Pietarinen sanoi pätkän maalissa Ylen Ralliradiolle.

Tommi Mäkisen suojatti Hiroki Arai oli oivassa vauhdissa lauantaiaamuna, mutta meno tyssäsi Ekojärvelle. Arai kärsi rengasrikon ja tippui ulos voittotaistelusta.

– Minulla oli rengasrikko noin kymmenen kilometrin kohdalla. Rengas meni ihan kokonaan ja meidän oli pakko pysähtyä vaihtamaan se. Tämä on toki iso pettymys, mutta tällaista ralli on, Arai kommentoi.

Teemu Asunmaa on rallissa neljäntenä ja Takamoto Katsuta viidentenä. Lauantaiaamun avauserikoiskoe keskeytettiin SM3-luokassa ajavan Patric Öhmanin ulosajon myötä.

Rallin SM-sarja, Enset-ralli, tilanne 3/8 ek jälkeen:
1. Eerik Pietarinen 16.30,4
2. Emil Lindholm   +7,3
3. Kristian Kiviniemi +9,3
4. Teemu Asunmaa   +11,7
5. Takamoto Katsuta  +12,7
6. Nikolai Grjazin  +13,1
7. Marko Mänty    +16,4
8. Henrik Pietarinen +20,3
9. Juha Salo     +24,3
10. Jarkko Nikara   +29,8
11. Ville Pynnönen  +32,5
12. Tomi Tukiainen  +40,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat