Paha moottorivika pilasi Kalle Markkasen kisan – ”Kone parkaisi viimeistä kertaa aika korkealta”

Kalle Markkanen
Kalle Markkasen Itäralli meni pilalle teknisen vian vuoksi. Kuva: Kalle Markkasen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa Peugeotilla kilpaileva Kalle Markkanen oli treenannut nuotitusta Kouvolan kilpailun jälkeen. Nuottiin löytyi kaivattuja tarkennuksia ja se näkyi vauhdissa alusta alkaen lauantaina Joensuun Itärallissa.

– Aloitimme kilpailun suhteellisen varovasti, mutta kello pysähtyi kuitenkin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella hyville ajoille. Olimme mukana kilpailun sekuntitaistelussa.

Kolmannen erikoiskokeen loppuosalla konepellin alla kilahti ja hyvin alkanut kilpailu päättyi siihen.

– Emme vielä tiedä mitä tapahtui, mutta vaikuttaa pahalta konerikolta. Tulimme lumisateessa siihen asti hyvin ja ilman mitään ennakkovaroitusta kone parkaisi viimeistä kertaa aika korkealta.

– Keskeytys harmittaa, mutta ei tälle nyt mitään voi. Olemme yrittäneet tehdä kaikki niin hyvin kuin mahdollista, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Harmittaa tiimin puolesta, tämä on raju laji ja moni tekee minun puolestani pyyteetöntä työtä, Markkanen summaa.

Kirvestä ei ole heitetty kaivoon. Markkanen tavoittelee edelleen nuorille kuljettajille suunnattua FFFS-palkintoa tosissaan.

– Näytti tilanteita olevan muillakin ja moni jäi matkalle. Samalla pistetilanne on vielä aika sekaisin. Meillä on kait nyt kolmanteen sijaan 14 pistettä, koitetaan naarata ne sitten Riihimäellä, laskeskelee kartturi Kim Lehtola.

Rallin SM-sarja jatkuu kevättauon jälkeen toukokuun lopussa Riihimäellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat