Ott Tänakilla rutkasti ”randomeita” tapahtumia – kartturikin joutui vaihtamaan kieltä

Hyundain Ott Tänakilla riitti ohjelmaa lauantaiaamuna Safari-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina keskeyttämään joutunut virolainen palasi Kenian rallipoluille lauantaiaamuna, mutta aamu sisälsi paljon ylimääräistä ohjelmaa.

– Meillä oli valitettavasti muutamia aika randomeita juttuja, Tänak sanoi päivähuollossa.

Yksi ”randomeista jutuista” oli se, ettei Tänakin kypäräpuhelin toiminut. Näin ollen kartanlukija Martin Järveoja joutui vaihtamaan kielen virosta viittomakieleksi.

– Kun menimme pätkälle, Martin ei löytänyt intercomin (kypäräpuhelin) piuhaa. Lopulta löysimme sen vain minuuttia ennen lähtöä, Tänak kertasi.

Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet tähän.

– Sitten konepelti ei ollut kunnolla kiinni ja minun piti käydä sulkemassa se. Pätkän puolivälissä kypäräpuhelinta ei ollut enää ollenkaan käytössä ja se oli sitten jo aikamoista viihdettä. Pieniä sattumanvaraisia juttuja, mutta ne pitivät meidät kiireisinä, Tänak kertasi.

Tänak oli hyvin onnekas. Täysin uudella pätkällä pelkän viittomakielen varassa olisi voinut olla vaikeaa, mutta nyt pätkät olivat jo entuudestaan tuttuja.

– Jos ei tietäisi etukäteen mitään, niin tämä olisi tosi haastavaa, mutta olemme ajaneet pätkän aiemminkin, joten muistin jotain pahoja paikkoja ulkoa, Tänak kertoi.

Lauantain aamupäivän lenkki päättyi yli 36 kilometriä pitkälle Sleeping Warriorin erikoiskokeeseen. Sen alkupää tarjosi mutaisia paikkoja.

– Mutaiset paikat olivat hieman vaatimattomampia kuin odotin. Mutta yllätykset alkoivat heti ensimmäisen mutkan jälkeen. Piti vain jälleen pitää silmät auki, Tänak sanoi.

Villieläimet tuottivat myös haasteita. Niitä oli pätkän varrella paljon ja muun muassa Tänakin tallikaveri Esapekka Lappi oli törmännyt seepraan.

– Eläimiä oli paljon pätkän pisimmällä suoralla. Se oli kuin eläintarhassa. Menetimme siinä jonkin verran aikaa, mutta yritin säästää vain renkaita, sillä viimeiset 15 kilometriä olivat todella raakoja.

Safari-rallissa ajetaan lauantaina vielä kolme erikoiskoetta. Sateen uhka on läsnä.

– Tämä on Kenia. Täällä on todella vaikeaa ennustaa säätä, mutta yleensä täällä sataa aina iltapäivisin, enkä usko, että tämä tekee poikkeusta, Tänak ennakoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat