Ott Tänak putosi korkealta tällä kaudella – ”En tiedä pitäisikö sanoa mutta…”

Ott Tänakin kausi rallin MM-sarjassa oli vaikea.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak lähti suurin odotuksin kauteen ja kausi alkoikin ihan lupauksia herättävästi. Monte Carlossa Tänak oli viides ja helmikuun Ruotsin rallissa tuli kauden ensimmäinen voitto.

Sitten alkoivat kuitenkin vaikeudet. Meksikossa virolainen oli vasta yhdeksäs ja tämän jälkeen epäonni ja tekniset ongelmat piinasivat Tänakia lähes koko kauden ajan. Ongelmat helpottivat vasta syyskuussa Chilessä, mistä virolainen nappasi kauden toisen voittonsa.

Tänak sanoi kauden jälkeen suoraan, että hän putosi korkealta ja kovaa.

– En tiedä pitäisikö sanoa, että se on vaarallista, mutta jos sinulla korkeat odotukset, niin on aika helppoa pudota aika korkealta. Ja luulen, että niin tapahtui minulle tällä kaudella ja varmaan myös jollain tapaa tiimille, Tänak sanoi.

– Odotimme, että pystymme suorittamaan paljon paremmin. Kausi ei alkanut ollenkaan huonosti, mutta sitten emme enää kehittyneet. Ja sitten jollain tapaa kaikki alkoi mennä vain taaksepäin. Kauden puolivälistä lähtien tunteet eivät sitten olleet enää kovin positiivisia, Tänak kertasi kauttaan.

Tänak ei halunnut kaunistella totuutta.

– Ilman muuta me olemme pettyneitä, hän linjasi.

Tänak ei ollut kovinkaan montaa kertaa kauden aikana tyytyväinen autoonsa. Siihen nähden kaksi voittoa oli ihan kelpo suoritus.

– Meidän pitää ehdottomasti ottaa jotain positiivista tästä vuodesta, joten täytyy ottaa se vastaan, Tänak sanoi Ruotsin ja Chilen voittoihin viitaten.

Seuraavaksi vuoden 2019 maailmanmestari kääntää jälleen uuden lehden urallaan. Hän siirtyy ensi kaudeksi Hyundaille. Kun Toyotan Kalle Rovanperä ajaa vain puolittaisen kauden, on Tänak ehdottomasti yksi suurimmista mestarisuosikeista ensi kaudella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat