Ott Tänak katsoi hurjan ulosajonsa uudelleen – näin virolaistähti siihen reagoi

Hyundain rallitähti Ott Tänak ajoi todella rajusti ulos Monte Carlon MM-rallissa vuonna 2020.
Ott Tänak
Ott Tänak Monte Carlon MM-rallissa 2020. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak karautti Montessa rajusti pusikon puolelle kovavauhtisessa paikassa, ja Hyundain WRC-auto meni todella rujoon kuntoon.

Tänakin Monten urakka loppui luonnollisesti siihen, mutta jo seuraavassa rallissa Ruotsissa virolainen oli hienosti toinen.

Hyundain julkaisemalla reaktiovideolla Tänakille näytettiin uudelleen kyseinen ulosajo.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi, jossa käydään läpi Safari-rallin anti ja ennakoidaan tulevaa Kroatian MM-rallia! Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Tuo kyllä sattui kovasti. Sen voin sanoa, Tänak sanoi videolla.

– Se oli varmasti näyttävin ulosajo, mitä minulle on koskaan sattunut. Onneksi kaikki kuitenkin päättyi hyvin, Tänak jatkoi.

Tänakille ja hänen kartanlukijalleen Martin Järveojalle ei onneksi sattunut hurjan näköisessä ulosajossa mitään sen pahempaa. Kaksikko selvisi säikähdyksellä, vaikka kaikki katastrofin ainekset olivat kasassa.

Tänak uhkui Monten alussa itseluottamusta. Se ehkä löi vähän näpeille myöhemmin.

– Muistan sen rallin ensimmäisen pätkän. Siellä oli tosi hyvin pitoa, mutta uusi auto tuotti vähän haasteita. Se oli aika pomppuinen pätkä, Tänak muisteli rallin alkua.

Raju ulosajo sattui heti ensimmäisenä varsinaisena ajopäivänä perjantaina. Jo ennen rajua ulosajoaan Tänak oli spinnannut.

– Tämä pätkä ei sitten kestänytkään enää hirveän pitkään. Spinnasin. Ainakin puskin ja yritin kovaa, Tänak naurahti.

Tänakin auto lähti nopealla suoralla irti tiestä. Sitten virolaisesta tuli matkustaja.

– Itse mutka ei ollut kovinkaan vaikea, mutta tiellä oli joitain pomppuja ja ne heittivät sitten meidät ulos tieltä. Muistan, että ulosajon jälkeen oli hetken aika vaikea hengittää ja sain joitain vammoja kroppaani, mutta onneksi pystyimme toipumaan seuraavaan ralliin mennessä. Ei näitä haluaisi edes muistaa, Tänak sanoi.

Tänakin rajun ulosajon ja virolaisen haastattelun voit katsoa alle olevasta Youtube-upotuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat