Ott Tänak ja Sebastien Ogier samoilla linjoilla – tässä on Sardinian MM-rallin suurin haaste

Sardinian MM-rallissa ajetaan viikonloppuna uudella lyhennetyllä formaatilla.
Ott Tänak
Ott Tänak Sardiniassa. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailu alkaa perjantaina iltapäivällä ja aamulla ajettiin testierikoiskoe. Tämän vuoden Sardinian MM-rallin painoksessa ajetaan reilut 50 kilometriä vähemmän kuin viime vuonna.

Uusi kisaformaatti tekee sen, ettei virheisiin ole juurikaan varaa ja lähtöpaikan merkitys korustuu.

– Etenkin täällä Sardiniassa lähtöpaikka näyttelee valtavan isoa roolia. Se ei ole etu ensimmäisille autoille, mutta se tuo perässä tuleville etua, Hyundain Ott Tänak ennakoi.

– Koska tämä kisa on nyt lyhyempi, niin sinulle ei jää juurikaan aikaa ottaa menettämääsi aikaa enää takaisin, Tänak muistutti.

Toyotan Sebastien Ogier oli samoilla linjoilla.

– Lyhyempi kilpailu tarkoittaa sitä, ettei virheisiin ole varaa käytännössä ollenkaan. Näin lyhyessä kilpailussa on käytännössä mahdotonta toipua virheestä ja ottaa menetettyä aikaa takaisin. Mutta se on ainoa ero muihin kilpailuihin nähden, Ogier totesi.

– Lähestymistapa ei tule muuttumaan mitenkään. Lähdemme heti ajamaan täysillä, kuten aina, ranskalainen jatkoi.

Sardinian MM-ralli kysyy autojen kestävyydeltä paljon. Viime vuonna vain neljä Rally1-autoa selvisi kilpailusta ilman keskeytystä.

– Rengasrikon riski on täällä Sardiniassa aina korkealla. Saat lähtöpaikasta ehdottomasti etua ja tie nopeutuu, mutta samalla myös rengasrikon riski kasvaa, koska teille on noussut paljon irtokiviä, Ogier sanoi.

Ogier lähtee hakemaan voittoputkelleen jatkoa Sardiniasta. Ranskalainen voitti sekä Kroatiassa että Portugalissa.

Tänakin kausi on ollut puolestaan suhteellisen vaisu, vaikkakin edellisessä osakilpailussa Portugalissa hän oli mukana voittotaistossa ja sijoittui lopulta toiseksi.

Lue myös nämä