Ott Tänak huikeassa voittokamppailussa – ”En ottanut hulluja riskejä”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak otti odotetusti komennon Saksan MM-rallin perjantain erikoiskokeilla.

Tänak ajoi päivän kuudella erikoiskokeella neljä pohja-aikaa, mutta Hyundain Thierry Neuville ei päästänyt MM-sarjaa johtavaa virolaista karkuun. Kärkikaksikon välinen ero on vain 2,8 sekuntia.

– Iltapäivän lenkki sujui minulta puhtaasti, ja ajoin todella hyvin. En ottanut hulluja riskejä, mutta menimme aivan riskien rajoilla ja puskimme todella kovaa, Tänak kertoi.

Tänak ja Neuville jättivät muut kilpakumppaninsa selvästi taakseen perjantaina. Kärkikaksikon tapaan tämän vuoden maailmanmestaruutta havitteleva Sebastien Ogier on jäänyt Tänakista 22,1 sekuntia.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277496″ ap mute ]

 

Tänak antoi tunnustusta Neuvillelle, joka ajoi nopeimman ajan kahdelle erikoiskokeelle.

– Thierry on ajanut erittäin hyvin. Taisto on erittäin tiukka, mutta on mukavaa olla mukana tällaisessa kamppailussa. Ainakin kilpailu pysyy mielenkiintoisena huomenna. Heti aamusta pitää olla täydessä iskussa.

Lauantai on pisin ajopäivä tämän vuoden Saksan asvalttikisassa. Erikoiskoekilometrejä kertyy peräti 158.

– Iltapäivällä Panzerplatten pitkällä pätkällä ei voi puskea liian kovaa, sillä muuten renkaat ylikuumenevat. On vaikeaa tehdä isoja aikaeroja, mutta meidän pitää jatkaa samaan tapaan kuin tänään. Pieni virhe maksaa pari sekuntia, mutta täällä jokainen sekunti on arvokas, Tänak muistutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat