Oliver Solberg pääsee jälleen WRC-autoon – ”Olen odottanut epätoivoisesti”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oliver Solberg palaa Hyundain WRC-auton ohjaamoon kuukauden kuluttua ajettavassa Sardinian MM-rallissa.

Vasta 19-vuotias Solberg debytoi WRC-auton ratissa helmikuun lopussa Rovaniemen MM-rallissa. Ruotsin lipun alla kilpaileva kuskilupaus esiintyi edukseen, sillä hän sijoittui seitsemänneksi ”isojen poikien” joukossa ja jätti taakseen muun muassa M-Sport Fordin Teemu Sunisen.

– On fantastista päästä takaisin Hyundai i20 WRC -autoon. Arctic-rallista tuntuu kuluneen jo ikuisuus, ja sen jälkeen olen odottanut epätoivoisesti, että pääsen takaisin autoon, Solberg kertoo.

Napapiirillä kilpailtiin vauhdikkailla teillä lumipenkkojen keskellä, mutta Sardiniassa alusta vaihtuu karkeaan soraan ja olosuhteet kesäkeliin.

– Tiedän, että Sardiniasta tulee vaikea kisa – muistan sen viime vuodesta. Se on hyvä asia, että minulla on jotain tietoa kisasta.

– Toki kisassa on joitain uusia teitä, joilla muut kuskit ovat saattaneet ajaa aiemmin, mutta minulla on sentään jotain ideaa, mitä on luvassa. Ja Arcticin jälkeen tiedän hyvin, millainen auto on, Solberg sanoo.

Solberg ajaa vielä ennen Sardinian rallia Portugalin MM-osakilpailussa, johon hän starttaa Hyundain R5-kalustolla taistelemaan WRC2-luokan pisteistä. Sardiniassa hän kilpailee 2C Competition -tiimin ylläpitämällä WRC-autolla.

– Minulla on sama tavoite kuin Suomessa: kerätä mahdollisimman paljon kokemusta. Tämä on loistava tilaisuus päästä ajamaan jälleen autolla.

Sardinian MM-ralli ajetaan 3.-6. kesäkuuta. Kilpailukeskuksena toimii pitkästä aikaa Olbian kaupunki.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat