Oliver Solberg antoi ennustuksensa Toyotasta

Oliver Solberg ajoi ylivoimaiseen WRC2-luokan voittoon Ruotsin MM-rallissa viime viikonloppuna.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotikilpailu oli Solbergille kauden ensimmäinen pistekisa WRC2-luokassa. Skoda-kuljettaja piti odotetun kovaa vauhtia ja löi toiseksi sijoittuneen Sami Pajarin reilun minuutin marginaalilla.

– Tämä oli fantastinen kisa meille. Voitto heti kauden ensimmäisessä WRC2-kisassa Skodan kanssa on jotain erityistä, Solberg iloitsi.

– Ehkä minulla oli hieman paineita, mutta nautin enemmän kuin kärsin paineista. Halusin vain ajaa ja hymyillä ja katsoa, kuinka tässä käy.

Solberg karkasi kilpakumppaneiltaan heti perjantaina, jolloin sakea lumisade vaikeutti autokuntien menoa. Solberg oli perjantain päätteeksi kilpailussa sensaatiomaisesti kolmantena.

– Näytimme hyvää vauhtia avauspäivänä ja oli siistiä olla kolmantena kokonaistilanteessa. Se oli jotain uskomatonta, ja kun pääsin vielä jakamaan sen kotiyleisön ja perheeni kanssa – olin siitä innoissani, Solberg hehkutti.

– Lauantaina ja sunnuntaina kontrolloin lähinnä johtoani. Meillä olisi ollut paljon hävittävää, jos olisimme puskeneet liian kovaa. Olimme kokonaistilanteessa viidentenä ja hyvässä johdossa (WRC2-luokassa), joten emme halunneet ottaa mitään isompia riskejä.

Solbergin jälkeen tuloksissa olleet Sami Pajari, Georg Linnamäe ja Roope Korhonen kilpailivat Toyotan uusilla Rally2-luokituksen autoilla. Ruotsin viikonloppu näytti, että Toyotan uutukaisessa on potentiaalia.

Tämän tiedostaa myös Solberg.

– Yritämme vielä työstää autoamme, vaikkakin se on lähellä ja toimii hyvin. Mutta meidän pitää vielä hienosäätää sitä, sillä Toyota on tulossa lähemmäksi, Solberg povasi.

– Tiedän, että automme on erittäin nopea, mutta tiedän myös sen, että Toyotakin toimii hyvin soralla. Meidän pitää tehdä töitä, jotta pysymme ykkösenä.

Lue myös nämä