Ogierin pakko peitota Neuville Turkissa – ”Olisi tärkeää saada iso kasa pisteitä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World/M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Turkissa Marmariksen ympäristössä ajettavalla osakilpailulla. Fordin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on ahtaassa raossa. Eroa MM-sarjassa on kärkimies Thierry Neuvilleen 23 pistettä, kun neljä rallia on enää jäljellä.

Ranskalaismestari on liki pakkovoiton paikassa Turkin upouudessa kilpailussa. Vähintään Neuvillen on jäätävä taakse ja mieluiten useamman pisteen turvin.

– Tämä on ensimmäinen ihan uusi kisa vuosiin. Luvassa onkin aika erilainen viikonloppu normaaliin nähden. Nuotituksesta tulee tosi työteliäs. Julienin (kartturi Ingrassia) on kirjoitettava täysin uusi nuotti jokaiselle kilometrille, Ogier sanailee.

– Odotan kuitenkin haastetta innolla. On mukavaa, että välillä on ihan uusia pätkiä. Meidän tavoitteemme on ajaa mahdollisimman hyvä tulos, mutta irtosora tulee olemaan isoa haaste meille kärkiautoille.

Ogier muistuttaa jälleen kerran lähtöpaikastaan, joskin MM-sarjan kärkimies Neuville on vieläkin huonommassa tilanteessa.

– Me olemme tiellä toisena autona ja takaa tulee paljon nopeita kuskeja, jotka hyötyvät tien puhdistumisesta. Meidän pitää pysytellä perjantaina mahdollisimman lähellä kärkeä. Katsotaan, mihin voimme sen jälkeen yltää, Ogier suunnittelee.

– Olisi tärkeää saada iso kasa pisteitä MM-sarjan taistelussa. Siihen panostamme ihan kaikkemme.

Lue myös nämä

  • Uusimmat