Ogier: En minä ole mikään kamikaze!

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuski Sebastien Ogier valitsi osittain lähtöpaikkansa vuoksi varsin rauhallisen taktiikan Puolan MM-ralliin. Nelinkertainen maailmanmestari ei missään vaiheessa ottanut riskejä, vaan pyrki saamaan autonsa maaliin hyvillä pisteillä.

Lopulta taktiikka palkittiin, kun muutama edellä ollut kuljettaja keskeytti, ja Ogier nousi lopputuloksissa kolmanneksi. Tavallaan Ogier puhui rallin jälkeen sotatermein torjuntavoitosta.

– Ralli oli meille vaikea, mutta kokonaistilanne näyttää yhä hyvältä ja me otimme tärkeät pisteet. En ole koskaan ollut kamikaze ratin takana. Olen aina luottanut omaan fiilikseen ja en ole halunnut pakottaa asioita. Se oli nyt tilanne ja en halunnut ottaa ylimääräisiä riskejä, Ogier sanoo WRC.comin verkkosivuilla.

– Lopputulos osoittaa, että päätökseni oli oikea. Ei ollut vaivan väärti ottaa riskejä, varsinkin kun avauspäivänä avasin tietä. Lisäksi meillä oli muutenkin vähän huonoa tuuria.

Hyundain Thierry Neuville kutisti Ogierin etumatkaa MM-pisteissä, mutta vanha mestari ei ole järin huolissaan.

– Koskaan ei voi sanoa, että viikonloppu on hyvä, jos menettää etumatkaa pisteissä. Mutta ei tämä kovin huono tulos ollut. Kaksi neljästä (Latvala&Tänak) pääkilpailijasta menettivät rutkasti pisteitä. Tavallaan kilpailu on nyt selkeämpi, Ogier kokee.

Käytännössä ranskalainen siis laskee jo Latvalan sekä virolaisen hurjapään pois mestaruustaistosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat