Nordgren neljäs WRC2-luokassa – ”Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen”

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren ajoi komean kilpailun Kataloniassa. Kuva: Damien Saulnier.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ajoi yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa upeasti neljänneksi sunnuntaina päättyneessä Espanjan MM-rallin WRC2-luokassa.

Päätöspäivänä Nordgren kävi tiukkaa sekuntikamppailua luokan neljännestä sijasta Simone Tempestinin kanssa. Ennen päivän kuutta erikoiskoetta ero oli Nordgrenin hyväksi ainoastaan 1,4 sekuntia. Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella karkkilalainen kuitenkin onnistui ja oli pätkällä luokan toiseksi nopein. Edelle ehti vain tallikaveri Jan Kopecký. Tässä vaiheessa Nordgrenin ja italialaisen, mutta romanialaisen lisenssin alla kilpailevan Tempestinin ero oli kasvanut 6,9 sekuntiin.

– Yllättävän hyvin lähti aamu käyntiin. Pätkä oli todella tekninen ja kaiken lisäksi ajoimme vielä pimeässä. Meillä oli selkeä ja hyvä nuotti ja onnistuminen helpotti taistelua, Nordgren kertaa.

Ennen päivähuoltoa ajettiin vielä kaksi erikoiskoetta. Tempestini heräsi aamun toisella pätkällä ja pystyi kaventamaan eroa muutamalla sekunnilla. Sen jälkeen oli taas Nordgrenin vuoro olla nopeampi, joten ennen iltapäivää kaksikon ero oli 6,4 sekuntia.

– Kaksi seuraavaa pätkää olivat ehkä koko rallin vaikeimmat, joten siihen nähden olen tyytyväinen. Powerstagenakin ajetulla EK:lla oli pinnanvaihteluja ja pomppuja, jotka tekivät siitä todella haastavan, Nordgren sanoo.

Iltapäivällä ajettiin aamun pätkät toistamiseen.

– Ei meillä iltapäivää ajatellen ollut kilvanajo mielessä. Vähän ehkä jännitti ennen viimeistä pätkää, että ollaanko neljäs vai viides, Nordgren kertoo.

Huollon jälkeen ajetulla pätkällä Nordgren pystyi taas kasvattamaan eroa ollen 2,1 sekuntia nopeampi kuin Tempestini. Tämän jälkeen alkoi Tempestinin viimeinen hyökkäys ja rallin viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä eroa oli 3,8 sekuntia suomalaisen hyväksi.

Nuorukainen kesti Tempestinin paineessa ja lopulta eroa jäi 2,1 sekuntia.

– Hyvä, että riitti, mutta harmittaa ne perjantain ja lauantain kolme spinnausta. Ilman niitä oltaisiin helposti oltu mukana taistelemassa podiumista, Nordgren suomii itseään.

Kaikkineen Espanjan MM-ralli oli Nordgrenilta varsin kypsä esitys. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että kyseessä oli uran ensimmäinen asvalttiralli nelivetoisen ohjaimissa. Samalla se oli parivaljakon Nordgren-Suominen ensimmäinen yhteinen ralli.

– Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen, sillä saimme kaikki tärkeät kilometrit ajettua ja yhteistyö ohjaamon sisällä toimi hienosti. Perjantai oli minulta alisuorittamista, mutta toisaalta oli hyvä huomata, että vauhti asvaltilla oli vertailukelpoista.

Seuraavan kerran Nordgren nähdään tositoimissa lokakuun lopulla Walesin MM-rallissa. Se on nuorukaiselle täysin uusi kilpailu, mutta hyvä tulos Espanjasta tuo itseluottamusta.

– Hyvät lähtökohdat. Huilataan tässä pari päivää, mutta viikon päästä meillä on jo Tšekeissä testit. En ole aikaisemmin kilpaillut Englannissa, joten siellä on paljon uusia juttuja ja muutenkin se on tärkeä kisa ensi vuotta ajatellen, Nordgren summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat