No nyt tärähti! Miko Jalava mukaan rallin EM-sarjaan

Mäntyharjulaiskuljettaja Miko Jalava tekee harppauksen Euroopan isoille ralliareenoille kesällä 2023.
Miko Jalava
Miko Jalava. Kuva: Sparrow Racing Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kauden rallin Suomen juniorimestari kilpailee EM-sarjassa tshekkiläistiimi Sparrow Racingin Ford Fiesta Rally4 -kilpurilla. Junioreiden EM-sarja sisältää kuusi osakilpailua, joista kolme ajetaan soralla ja kolme asvaltilla.

EM-ralleissa Jalavan vieressä istuu Riikka Hokkanen. Jalavan loikka EM-sarjaan on melkoinen, sillä 26-vuotias ratinkääntäjä ei ole kilpaillut koskaan SM-sarjan yleisissä luokissa.

– Tätä on työstetty nyt muutama kuukausi. Viikko takaperin kävin Tshekissä allekirjoittamassa sopimuksen tulevasta kaudesta. Loistava fiilis saada vihdoin kertoa seuraavasta askeleesta urallani. Tästä hetkestä lähtöviivalle on vielä paljon töitä, mutta tärkeimmät on tehty eli sarjailmoittautuminen ja auton hankinta. EM-sarja on saanut todella hyvää nostetta lähiaikoina ja siitä se ajatus lähti, Jalava summaa.

Takavetoisten Toyotien erikoismiehenä tunnettu Jalava hyppää EM-sarjassa etuvetoisen Fiestan rattiin. Etuvetoisella Jalava on viimeksi ajanut vuonna 2014. Lyhyiden testien jälkeen vaikutelma Rally4-luokan Fordista on kuitenkin äärimmäisen positiivinen, kuten myös tshekkiläistiimistä.

– Pääsimme kokeilemaan autoa asvaltilla, ja se tuntui helpolta ajettavalta sekä täysiveriseltä kilpurilta. Uudessa autossa on paljon opittavaa, mutta onneksi ensimmäiset kolme osakilpailua ovat kuitenkin soralla ja viimeiset kolme asvaltilla, Jalava sanoo.

– Tiimistä jäi todella positiivinen vaikutelma. Heillä on satoja kisoja alla ja laaja ammattitaito. He ovat ammattilaistiimi, ja se näkyy varmasti myös rallivarikoilla.

Urallaan Jalava on kilpaillut aktiivisesti useissa eri sarjoissa sekä rallisprinteissä, mutta kotimaan rajojen ulkopuolella mäntyharjulaiskuljettaja ei ole kilpaillut. Jalava haluaa kiittää vankasta tuesta yhteistyökumppaneitaan sekä kaikkia uran aikana tukeneita.

– Todella suuri kiitos kaikille projektissa mukana auttaneille. Ilman heidän laajaa ja pitkäaikaista tukea ei meillä olisi ollut mahdollisuutta lähteä EM-sarjaan. He ovat tsempanneet ja puskeneet aina eteenpäin, ja olen todella kiitollinen tästä. Onhan EM-sarjassa kilpaileminen tietynlainen unelmien toteutuminen ja todella makea mahdollisuus, Jalava kiittelee.

Rallin EM-sarja sisältää kahdeksan osakilpailua. Junioreiden sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua, joista kolme ensimmäistä soralla ja kolme jälkimmäistä asvaltilla. Osakilpailuista viisi parasta sijoitusta lasketaan.

Junioreiden EM-sarjan ohjelma kaudella 2023:

20.-21.5. Puola
17.-18.6. Latvia
7.-8.7.   Ruotsi
29.-30.7. Italia
19.-20.8. Tshekki
7.-10.10. Unkari

Lue myös nämä

  • Uusimmat