No nyt! Marcus Grönholmin tiimissä kaksi suomalaiskuskia Kouvolan MM-osakilpailussa

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen juhli viime kaudella Suomen mestaruutta. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin kaksinkertainen Suomen mestari Juha Rytkönen kokeilee vauhtiaan MM-tasolla elokuun lopussa Kouvolassa ajettavassa tapahtumassa.

Rytkönen saa alleen Marcus Grönholmin johtaman GRX Tanecon tiimin Hyundai i20 Supercarin, jolla MM-sarjassa ovat menestyksekkäästi ajaneet Grönholmin Niclas-poika sekä Timur Timerzjanov. Tämä kolmikko muodostaa GRX Tanecon kokoonpanon Kouvolassa.

Kouvolassa ajetaan 29. – 30. elokuuta kaksi MM-osakilpailua. Rytkönen kisaa samalla Hyundailla, jolla Krisztian Szabo ajaa viikkoa aiemmin Höljesin radalla, mistä MM-kausi myös alkaa.

– Olen äärimmäisen kiitollinen tästä tilaisuudesta, kun saan kilpailla rallicrossin korkeimmalla tasolla. Se on vieläkin upeampaa siksi, että saan ajaa Suomessa, suomalaisessa tiimissä ja lempiradallani, Rytkönen hehkuttaa tiedotteessa.

– Olen nyt kisannut kaksi vuotta kansallisella tasolla ja minusta tuntuu, että on aika ottaa askel eteenpäin. Tietenkin siinä on myös iso vastuu, kun allani on yksi sarjan parhaista autoista. Olen kuitenkin valmis oppimaan GRX:n kuskeilta ja insinööreiltä sekä laittamaan kaiken likoon joka hetki, Rytkönen jatkaa.

Rytkönen voitti viime vuonna heti ensimmäisellä kaudellaan Supercar-luokassa SM-tittelin. Aiemmin mies on ajanut rallia, mutta viimeiset vuodet hän on keskittynyt rallicrossiin.

– Juha on kehittynyt vakuuttavasti rallicross-urallaan tähän mennessä. Sekä hänen itsensä että miehen yhteistyökumppaneiden kypsyys uran rakentamisessa on tehnyt meihin vaikutuksen. Olimme vahvasti sitä mieltä, että tässä tarinassa me haluamme olla mukana, GRX Tanecon tallipäällikkö Jussi Pinomäki summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat