Niclas Grönholm valmistautui MM-osakilpailuun Suomessa – isä-Marcuskin testiapuna

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Latvian Riiassa, jossa kisataan kauden kymmenes osakilpailu. GRX-tallin Niclas Grönholm sääti autoaan menneenä viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen radalla.

Testaamiseen tarjoutui mahdollisuus, kun talli toi Grönholmin Ford Fiestan vaihteeksi käymään kotimaan kamaralla. Grönholmin tavoitteena oli saada puuttuvaa testiä sadekelin olosuhteissa, mutta tällä kertaa sää pysyi kuivana Kouvolassa.

– Sadekelin testiä toivottiin, mutta kun rata oli kuiva, niin vaihdettiin sitten suunnitelmaa. Kokeilimme lukkoja kahdella eri set-upilla – aiemmin kaudella käyttämiäni kisasäätöjä ja sitten uutta versiota. Ei siinä mitään mullistavaa ilmennyt, mutta oikeaa suuntaa kylläkin, Grönholm arvioi.

Testissä ratissa vuorottelivat Niclas ja isä-Marcus. Vertailut eri säädöillä tuottivat kaksikolle hyvin lähellä toisiaan olevia kierrosaikoja.

– Päädyimme data-analyysin jälkeen siihen, että uusi versio antaa ehkä enemmän potentiaalia vauhdin suhteen. Saamme vielä Latviaan kolmannenkin set-up version, joka on ikään kuin näiden kahden välistä, Grönholm kertoi.

Torstaina illansuussa Grönholm pääsee vielä kokeilemaan Fiestaansa Latviassa. Silloin haetaan viimeisiä säätöjä kisaa ajatellen.

– Testeissä auto kyllä toimi erittäin hyvin ja oli hyvä ajaa. Toivotaan nyt kuivaa keliä viikonlopulle. Tällä kaudella on sadekisoja ollut jo ihan riittämiin, Grönholm totesi.

Latvian osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina ja toiset kaksi sunnuntaina, jonka jälkeen semifinaaleihin jatkaa 12 parasta kuljettajaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat