Niclas Grönholm valloittamaan Afrikkaa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin kauden päätösosakilpailu ajetaan Etelä-Afrikan Kapkaupungissa tulevana viikonloppuna, jolloin rallicross esiintyy ensimmäistä kertaa Afrikan mantereella.

GRX-tallin Niclas Grönholm lähtee kauden 12. osakilpailuun tavoittelemaan samaa vauhtia, jota hän esitti edellisessä osakilpailussa Saksassa. Grönholm ylsi Saksassa ensimmäistä kertaa finaaliin Ford Fiestallaan.

– Ihan hyvät fiilikset lähteä Etelä-Afrikkaan, vaikka tässä onkin tullut taukoa Saksan jälkeen. Ajohommat kyllä maistuu, sillä finaalipaikka ja viides sija Saksassa tekivät hyvää. Pieniä kysymysmerkkejä on radan suhteen. Se taitaa olla kaikille uusi, joten sikäli sama juttu jokaiselle. Katsotaan sitten, miten siellä lähtee kulkemaan – ei sitä oikein osaa odottaa, mitä on edessä, Grönholm tuumii.

Saksassa Grönholm löi karsintaerässään muun muassa Sebastien Loebin, mikä sytytti niin kuljettajan kuin tallipäällikkö Marcus Grönholminkin. Nuorukaisen otteet olivat vakuuttavat finaalipäivänä ja sitä fiilistä Grönholm ajaa takaa myös Kapkaupungissa.

Kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajettiin reilu kuukausi sitten. Tauon aikana Grönholm on pitänyt virettä yllä keskittymällä fyysisiin harjoitteisiin.

– Kauden lopulla on oma vauhti parantunut siihen tahtiin, että nyt pitäisi kolkutella finaalipaikkoja. Tavoitteena on päästä kaksi päivää samaan vauhtiin kuin Saksassa. Tiimi on tehnyt hienoa työtä auton kanssa ja toivotaan, että kaikki onnistuu Afrikassa suunnitellusti, Grönholm sanoo.

Etelä-Afrikan osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintakierrosta ajetaan lauantaina. Sunnuntaina vuorossa on vielä kaksi karsintaerää, joiden jälkeen 12 parasta jatkaa ratkomaan finaalipaikkoja välierissä.

Lue myös nämä