Niclas Grönholm luottavaisin mielin USA:n kisaan – ”Palan halusta päästä taas kisaamaan”

Niclas Grönholm, Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjassa kauden 2018 viimeinen neljännes käynnistyy tällä viikolla ajettavan USA:n osakilpailun myötä. GRX TANECO -tiimissä vallitsee positiivinen fiilis kauden tähänastisista saavutuksista.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tallilla on kaksi Hyundai i20 Supercar -autoa, joilla kilpaillaan kokonainen täysi kausi. Vaikka autojen kehitystyö jatkuu edelleen, GRX TANECO:n värit on nähty viivalla kauden jokaisessa semifinaalissa. Tiimin suoritukset paranevat jatkuvasti ja tuloksena on kolme finaalipaikkaa sekä Latvian kisassa saavutettu ansaittu neljäs sija.

Seuraava askel suomalaistiimille on ensiviikonloppuna Circuit of the Americasin radalla, Teksasissa, ajettava USA:n osakilpailu. Nimekkäällä radalla järjestetään vuosittain maailman arvostetuimpia moottoriurheilutapahtumia, ja siellä ajettava rallicrossin MM-osakilpailu onkin yksi kauden kohokohdista.

– Tämä on uusi kisa meille kaikille, joten olemme kaikki samalla viivalla. Kisasta on tulossa rankka sekä kuskeille että autoille. Rata on lyhyt – vain 812 metriä – joten voimme odottaa tiukkoja taisteluja ja kovaa vääntöä. Luvassa on jännittävä viikonloppu, ja Latvian suorituksen jälkeen olemme hyvin luottavaisilla mielin ja palan halusta päästä taas kisaamaan. Tavoitteenamme on päästä jälleen finaaliin, Niclas Grönholm sanoo.

– Autoni oli vähän huonossa kunnossa Latvian semifinaalin kontaktin takia, ja tiimi onkin tehnyt ympäripyöreitä päiviä saadakseen kaiken ajoissa korjattua. Ja se on yksi lisäsyy, jonka takia meidän on annettava kisassa kaikkemme, niin että pääsemme nauttimaan kovan työmme tuloksista, tallin toinen kuski Timur Timerzjanov puolestaan toteaa.

Lue myös nämä