Niclas Grönholm kymmenentenä avauserien jälkeen – äärimmäisen tasaista vääntöä Höljesissä

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX Tanecon suomalaiskuski Niclas Grönholm on kymmenentenä, kun Höljesin MM-osakilpailusta on ajettuna lauantain kaksi alkuerää. 

Hyundai-kuski Grönholm oli avauserien jälkeen kolmantena, mutta toisissa alkuerissä suomalainen oli vasta 19. paras. Inkoolainen on kuitenkin matkalla välieriin, joskin taistelu semifinaalipaikoista on äärimmäisen tasaista.

Toiseksi eniten pisteitä kerännyt Anton Marklund ja 20. sijalla oleva Jonathan Pailler ovat vain kymmenen pisteen sisällä toisistaan.

Norjalainen Audi-kuski Andreas Bakkerud oli lauantain valtias. Sen sijaan MM-sarjaa johtava Peugeotin Timmy Hansen on vasta 16. sijalla takanaan debyyttiään ajava Stard-tallin Ford-pilotti Jere Kalliokoski.

Marcus Grönholmin johtamassa GRX Taneco -tiimissä Höljesissä ajava Latvian  Reinis Nitiss heitti hurjat voltit avauserissä, mutta mekaanikot saivat parsittua auton kasaan. Nitiss kiitti olemalla toisten erien nopein kuljettaja. GRX-tiimissä niin ikään ajava Timur Timerzjanov on 11. sijalla, joten kaikki suomalaistiimin kuskit ovat matkalla välieriin.

Toisten erien tuloksiin vaikutti kuitenkin kovasti muuttunut sääolosuhde. Muun muassa Grönholm joutui ajamaan märällä radalla, kun taas Nitiss pääsi tykittämään kuivuneella pinnalla. Näin ollen avauserissä epäonnistuneet kuskit saivat paremman arpaonnen myötä ison edun toisissa erissä ajettuaan viimeisissä lähdöissä.

Sunnuntaina Ruotsissa ajetaan vielä kahdet alkuerät, jonka jälkeen 12 parasta kuskia pääsee välieriin.

Rallicrossin MM-sarja, Höljes, tilanne 2. alkuerien jälkeen:
 1. Andreas Bakkerud  82 pistettä
 2. Anton Marklund  71
 3. Kevin Abbring 69
 4. Kevin Eriksson 69
 5. Reinis Nitiss 68
 6. Guerlain Chicherit 68
 7. Sebastian Eriksson 68
 8. Timo Scheider 68
 9. Kevin Hansen 67
 10. Niclas Grönholm 67
 11. Timur Timerzjanov 67
 12. Fabien Pailler 66
  
  

Lue myös nämä

 • Uusimmat