Niclas Grönholm haluaa päättää rallicrossin MM-kauden tyylillä

Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 kahdestoista ja viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kapkaupungissa sijaitsevalla arvostetulla Killarneyn radalla.

MM-sarjan suomalaistiimi GRX Tanecolla toivotaan tallin molempien Hyundai i20 -autojen etenevän aina finaaliin saakka  Etelä-Afrikan osakilpailussa, joka liitettiin MM-kalenteriin vuonna 2017. Tänä vuonna Killarney International Racewayn lähtöviivalla nähdään yhteensä viisitoista Supercar -autoa.

– Meillä on ollut pitkä tauko Saksan osakilpailun jälkeen, ja minulla onkin ollut aikaa valmistautua sekä henkisesti että fyysisesti – ja lisäksi ajatella jo ensi vuottakin! Kiirettä on siis pitänyt. Odotan innolla Etelä-Afrikan kisaa, GRX Tanecon suomalaiskuski Niclas Grönholm sanoo.

– Tavoitteena on raivata tie aina finaaliin saakka ja varmistaa seitsemäs sijani kuljettajien MM-pisteissä. Killarneyn rata oli viime vuonna todella hankala, pölyn aiheuttaessa ongelmia radan soraosuuksilla. Nähtäväksi jää onko tilanne tänä vuonna yhtään parempi.

Grönholmin lisäksi GRX Tanecolla ajaa totuttuun tyyliin Timur Timerzjanov. Tiimipomo Jussi Pinomäki on varsin tyytyväinen kauden antiin ja haluaa lopettaa sen tyylillä.

– Kausi on nyt loppusuoralla. Meillä ei juurikaan ole mahdollisuuksia muuttaa tilannetta kuljettajien tai tallien MM-taiston osalta, ja olemmekin jo suunnanneet katseet ensi kauteen. Toisaalta, tämä on merkittävä kisa koko tiimille, koska se antaa meille mahdollisuuden päättää kausi positiivisissa merkeissä, Pinomäki summaa.

– Voimme olla ylpeitä tämän kauden suorituksestamme. Teimme parhaamme. Olemme kuitenkin myös tietoisia siitä, että töitä on vielä tehtävänä emmekä ole onnistuneet pääsemään podiumille. Siksi tavoitteenamme onkin hyvä tulos tästä kisasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat