Niclas Grönholm elämänsä vauhdissa: Olisin ansainnut finaalipaikan!

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm lennättää ajokkiaan. Kuva: GRX Team.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm ylsi semifinaaliin kauden parhaalla ajollaan rallicrossin MM-sarjan seitsemännessä osakilpailussa Höljesin radalla Ruotsissa sunnuntaina.

21-vuotias Grönholm teki tasaisen vakuuttavaa työtä neljässä karsintaerässä lauantaina ja sunnuntaina. GRX-tallin Ford Fiestaa käskyttävä Grönholm meni semifinaaleihin seitsemäntenä, joka on hänen tähänastisen rallicrossuransa paras suoritus. Semifinaalissa Grönholm taisteli tiukasti finaalipaikasta, mutta ei onnistunut aivan alkuerien tyyliin.

– Kaikki meni todella hyvin semifinaaleihin saakka. Siinäkin lähtö oli ihan hyvä muiden seassa. Sitten Kevin Block pääsi tuikkaamaan eteen ja jouduin hänen peräänsä vielä jokerille, jossa  Block sähläsi edessä ja oma vauhti tössäsi siihen, Grönholm harmitteli.

Samalla kun Grönholm väänsi Blockin kanssa karkasivat kärkisijat ja finaalipaikka jäi vielä odottamaan.

– En päässyt ollenkaan puhtaalle radalle ja piti ajaa muiden perässä. Jäi aika paljon hampaankoloon, kun katsoin kierrosaikoja semifinaaleissa. Omasta mielestä olisin ansainnut paikan finaaliin tällä kertaa, mutta turha sitä on jossitella, Grönholm pohti.

Viikonlopun alku oli Grönholmille haastava, sillä torstain viimeistelytestissä Fiestan moottori rikkoutui.

– Jouduttiin ajamaan vanhalla moottorilla, sillä korjaus ei ollut mahdollista. Puuttui voimaa, kun koneesta oli kilsat jo aiemmin täynnä. Siihen nähden meni hienosti, kun pystyin rypistämään semeihin. Olisihan se voinut olla eri stoori uudemmalla moottorilla. Mutta hyvä viikonloppu kuitenkin. Tästä on hyvä suunnata Kanadaan, Grönholm totesi.

Seuraavaksi rallicrossin MM-sirkus matkaa Kanadaan, jossa kisataan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat