Samuli Nevä. Kuva: Marko Kyöstilä

Nevä päätti kautensa kahteen ylivoimaiseen voittoon – ”Aivan mahtava fiilis”

Tykkää uutisesta

Paimiolainen Samuli Nevä ajoi syyskuun viimeisenä viikonloppuna Ralli SM-sarjan finaaliosakilpailussa Suomi Cup 5-luokan voittoon. Viikkoa myöhemmin F-rallisarjan osakilpailussa Nevä yhdessä kartturinsa Juha Kivimäen kanssa päättivät kautensa jälleen piikkipaikalle.

Länsirannikon kaksi rallikilpailua viikon sisään pitivät Nevän kiireisenä mutta se ei näkynyt muuten kuin pätkäajoissa, sillä kaksikko kiirehti molemmissa osakilpailuissa voittoon ylivoimaiseen tyyliin. SM TeijoTalot-rallin ennakkotutustuttavassa SC5-luokassa Toyota Corolla GT oli maalissa liki 3 minuuttia ennen toiseksi ajanutta Edgar Wirtasta.

– Kaikki meni niin kuin suunniteltiin. Auto toimi loistavasti eikä ollut suurempia tilanteitakaan. Mahtava kilpailu kaikkinensa, josta iso kiitos järjestäjille, Nevä tuumasi kilpailun tauottua.

Viime lauantaina Mynämäellä ajettuun perinteikkääseen Rantaralliin Nevä lähti ilman testejä ja sen kummempia muutoksia autoon.

– ”Testit” Rantarallia varten ajettiin TeijoTalot-rallissa ja kun auto toimi siellä moitteettomasti niin ei ollut syytä lähteä muuttamaan hyväksi todettua pakettia. Rantarallissa tiet ovat melko nopeita ja sama tilanne oli viikko takaperin Turussa ja Salossa, joten samoilla säädöillä mennään. Jarrupalat taidettiin vaihtaa, muuten auto on lähes samassa tikissä.

Rantarallin yleisen klassikkoluokkaa, jossa ajetaan ilman nuotteja, Nevä hallitsi alusta lähtien. Neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle ennen huoltoa Nevä paukutti jokaiselle pohja-ajan ja eroa toisena ajaneeseen Lauri Joonaan oli jo lähes 25 sekuntia.

Huollon jälkeen luvassa oli vielä 2 erikoiskoetta, joista ensimmäiselle syntyi vielä pohja-aika. Kuudennelle ja rallin päättävälle pikataipaleelle ei ollut enää syytä lähteä puskemaan ja kellot pysähtyivät lopulta toiseksi nopeimpaan aikaan. Lopulta eroa maalissa toiseksi tulleeseen Joonaan oli reilu 20 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Jonni Ruottunen.

– Aivan mahtava fiilis päättää kausi tähän. Kisa sujui aivan suunnitelmien mukaan, viimeisellä pätkällä meinasi ollan vähän tilanteen poikasta, kun ajettiin samoilla renkailla koko kisa läpi mutta muuten ajettiin ilman ongelmia. Iso kiitos huollolle ja yhteistyökumppaneille koko kaudesta.

Ensi vuoden suunnitelmistaan Nevä oli vielä vaitonainen.

– Katsotaan nyt vielä mitä tehdään. Se on varma, että rallia ajetaan, Nevä naurahtaa.

Keskustele uutisesta:

Lue myös:

Video: Penkat pöllysivät legendaarisilla pätkillä – ”Golffi halusi tehdä tuttavuuttaR... F-rallisarjan toinen ja samalla talvikauden päätösosakilpailu JMK-ralli ajettiin lauantaina Suomen MM-ralleist...
Keski-Suomen perinteisillä pätkillä pärisee – JMK-rallissa huikea määrä osallistujia Jämsän seudulla päästään nauttimaan kunnon rallitunnelmasta lauantaina, kun F-rallisarjan kauden toinen osakil...
Kosti Katajamäellä voitokas paluu rallin maailmaan Alajärveläinen Kosti Katajamäki päätti lähteä takaisin mukaan rallin maailmaan, kun F-rallisarjaan tuli tälle ...
F-rallisarjassa tällä kaudella nuottiluokka – Vesa Hirvonen hakee menestystä F-rallisarjan vuoden 2018 ensimmäinen osakilpailu starttaa lauantaina Kaavilla ajettavalla Koillis-Savo Rallil...
Tykkäykset