Neuville kirjautti pohjat ja vankisti kakkostilaansa

Thierry Neuville
Thierry Neuville Hyundain ratissa. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgian Thierry Neuville on löytänyt oivan vauhdin Walesin MM-rallissa. Lauantaina Hyundai-kuski ajoi 13. erikoiskokeelle pohja-ajan ja vankisti asemiaan toisella sijalla kokonaistilanteessa. 

Koko päivän pohja-aikoja paukuttanut isäntämaan Elfyn Evans johtaa kuitenkin vielä turvallisesti liki 50 sekunnin marginaalilla. M-Sportin menestystä täydentävät Ford-kuskit Ott Tänak ja Sebastien Ogier seuraavilla sijoilla.

– Se oli aika hyvä pätkä meiltä. Muutamissa mutkissa hävisin jarrutusten vuoksi aikaa. Toisaalta sen mitää häviää jarrutuksissa, niin voittaa nopeasti mutkissa ulostuloissa, Neuville kommentoi 13. erikoiskokeen maalissa.

Toyotan Jari-Matti Latvala ajaa kilpailussa viidentenä.  Läpi rallin ohjattavuusongelmista kärsinyt Latvala on pikku hiljaa kiristänyt vauhtiaan. Ogier on edessä neljäntenä enää vajaan 17 sekunnin päässä.

Juho Hännisen ja Esapekka Lapin vauhti ei puolestaan riitä Walesin liukkailla ja mutaisilla teillä. Hänninen majailee tulosliuskalla kymmenentenä ja Lappi 11. sijalla.

– Me olemme todella olleet ongelmissa varsinkin kun pätkiä ajetaan toistamiseen. Ihan kuin ajaisi jäällä, Lappi ihmetteli WRC.comin ralliradiolle.

Lauantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Walesin MM-rallin tilanne EK13/21 jälkeen:
1. Elfyn Evans    Ford  2.12,38,7
2. Thierry Neuville  Hyundai  +47,9
3. Ott Tänak     Ford   +1.01,9
4. Sebastien Ogier  Ford   +1.05,2
5. Jari-Matti Latvala Toyota  +1.22,0
6. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.23,6
7. Kris Meeke     Citroen  +1.31,0
8. Hayden Paddon   Hyundai  +2.22,2
9. Dani Sordo     Hyundai  +2.30,7
10. Juho Hänninen   Toyota  +2.33,0
11. Esapekka Lappi  Toyota  +2.53,6

Lue myös nämä