Neuville ampui kovilla Tänakia ja Ogieria – ”Pelkää sitä, ettei pysty voittamaan omilla kyvyillä”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville ei säästellyt sanojaan kilpakumppaneitaan Ott Tänakia ja Sebastien Ogieria kohtaan viikonloppuna ajetun Turkin MM-rallin jälkeen.

Ralli päättyi Neuvillen kannalta pettymykseen, sillä Hyundain belgialaiskuljettaja joutui keskeyttämään toisella osuudella. Neuville sai kuitenkin kilpailun päättäneen Power Stagen voitosta arvokkaat viisi lisäpistettä.

Ford-kuljettaja Ogier keskeytti Neuvillen tapaan lauantaina, mutta jatkoi kisaa sunnuntaina ja sai neljä bonuspistettä Power Stagelta. Toyota-kuski Tänak puolestaan ajoi kisan voittoon ja nousi MM-pistetaulukossa toiseksi MM-sarjaa johtavan Neuvillen ja kolmanneksi pudonneen Ogierin väliin. MM-sarjan kärkikolmikko mahtuu vain 23 pisteen sisään.

Tänak hyötyi Turkissa kilpakumppaneidensa keskeytyksistä ja otti kolmannen perättäisen voittonsa.

– Hän taisi kutsua minua onnekkaaksi pirulaiseksi Saksan rallissa ja väitti, että olin onnekas sijoittuessani toiseksi. Hänellä ei ollut vauhtia Turkissa, mutta silti hän on takaisin mestaruuskamppailussa, Neuville täräytti belgialaisen Le Soir -lehden mukaan.

Neuville ampui kovilla myös kohti viisi edellistä mestaruutta voittanutta Ogieria.

– Olen yhä hyvissä asemissa, koska Ogier ei hyödyntänyt keskeytystämme. Se oli hänen oma mokansa. Minulle puolestaan mekaniikka teki temput ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lisäksi Ogier otti jälleen yhden pisteen tallimääräyksen ansiosta, Neuville viittasi siihen, että M-Sport Fordin Elfyn Evans pudottautui rallin päätöspäivänä Ogierin taakse otettuaan aikasakon.

– Se oli mielestäni osoitus siitä, ettei hän ole tyytyväinen tilanteeseen. Tallimääräys oli suuri kunnianosoitus meidän suorituskyvyllemme. Tuolla tavalla pelaaminen kertoo siitä, että pelkää sitä, ettei pysty voittamaan omilla kyvyillä, Neuville latasi.

Neuville meni vielä pidemmälle vihjatessaan, että Ogier saattaa ruveta pelaamaan entisen tallikaverinsa Tänakin pussiin.

– Olen varma, että Ogier tekee kaikkensa suosiakseen Tänakia, kun hän tajuaa olevansa ulkona kamppailusta. Seb ei ole koskaan piilotellut sitä, että hän kunnioittaa Ottia – ainakin enemmän kuin minua!

Lue myös nämä