Näytönpaikka! Tommi Mäkinen tiiraa tarkkaan japanilaiskuskin otteita

Mäkinen Katsuta
Tommi Mäkinen ja Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta kilpailee ensimmäistä kertaa Toyota Yaris WRC -autolla soralla ensi lauantaina, kun rallin SM-sarja jatkuu Riihimäellä.

Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmaan kuuluva Katsuta debytoi Yaris WRC:n ratissa maaliskuussa Itärallissa, jonka yleiskilpailun hän voitti niukasti. Toyotan WRC-tiimin tallipäällikkö Tommi Mäkinen seuraa tarkasti Katsutan esitystä viikonloppuna.

– Hän testaa Yarista ennen rallia, mutta heille tämä on yhä opettelua. Tämä on hänelle ensimmäinen kerta soralla, joten on mielenkiintoista seurata hänen kehitystään. Yritämme kerryttää mahdollisimman paljon kokemusta ajattamalla häntä MM-sarjan WRC2-luokassa ja antamalla aikaa Yariksessa, Mäkinen kertoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Katsuta, 26, voitti WRC2-luokan Chilen MM-rallissa vajaat kaksi viikkoa sitten ja nousi luokan MM-pisteissä toiseksi.

– Hän sai hyvän onnistumisen Chilessä ja arvokasta kokemusta erittäin vaikeissa olosuhteissa. Uskon, että hän sai lisää itseluottamusta voitosta, Mäkinen arvelee.

Katso alta ennakko Riihimäen SM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,264580″ ap mute ]

Tuotanto: AKK

Nuotteja Katsutalle lukee brittikartturi Dan Barritt, jonka mukaan japanilaisen debyytti WRC-autolla Joensuussa sujui hienosti.

– Se oli hyvä tulos lumella. Hän ajoi erittäin hyvin vaikeissa olosuhteissa. Lunta satoi todella paljon, joten jouduimme tekemään töitä lumiaurana. Mutta nyt menemme soralle, mikä on hienoa. Hänen itseluottamuksensa on tullut paremmaksi, Barritt sanoo.

Katsuta ja Barritt saavat Riihimäellä vastaansa toisen WRC-auton – Jari Huttunen ja Antti Linnaketo starttaavat kisaan Hyundai i20 WRC:llä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat