Myös Volkswagen jätti rallicrossin MM-sarjan – Petter Solbergilta vihjaus rallista: Minä jatkan Volkswagenin ratissa

Petter Solberg ja Johan Kristoffersson. Kuva: PSRX Volkswagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja vetelee viimeisiään. Taannoisten Audin ja Peugeotin vetäytymisen myötä nyt myös Volkswagen on päättänyt jättää lajin.

MM-sarjaa viimeiset kaksi vuotta dominoinut PSRX Volkswagen tiedotti perjantaina, että tallia ei nähdä rallicross-radoilla ensi vuonna. Petter Solbergin nimeä kantava, ja norjalaisen sekä vaimo Pernillan johtama tiimi voitti kahden vuoden aikana huimat 79 prosenttia kaikista kilpailuista.

Rallicrossin MM-sarja kärsii osallistujapulasta ja tämän vuoksi Volkswagen Motorsport on päättänyt vetää tukensa pois. Solberg kuitenkin haluaa korostaa, että kyseessä on tauko, ei lopullinen vetäytyminen. Volkswagen on varmasti kiinnostunut rallicrossista, jos laji tekee lopullisen päätöksen siirtyä ensi vuoden jälkeen sähköautoihin.

– On tärkeää ymmärtää, että tämä on tauko, ei kaiken loppu. Tiiminä me jatkamme hommia. Emme voi sanoa enempää, mutta ensi vuoden puolella on varmasti uutisia kerrottavana, Solberg sanailee tiedotteessa.

– Uskon edelleen rallicrossin MM-sarjaan. Luotan, että laji voi tarjota kestävän, järkevän, viihdyttävän ja kilpailullisen vaihtoehdon missä tahansa päin maailmaa. Me teemme töitä tulevaisuuden eteen ja tiedotamme asioista vuoden alussa. Suunnitelmissa on, että minä jatkan Volkswagenin ratissa.

Solberg saattaa vihjata isommalla paluulla rallin MM-sarjaan. Norjalaiskonkari oli mukana, kun Volkswagen Polo R5 debytoi Katalonian rallissa lokakuussa. Mies on ostanut yhden kilpurin myös itselleen.

Volkswagenin moottoriurheilujohtaja Sven Smeets korostaa, että juuri kilpailun puute rallicrossin puolella sai valmistajan vetäytymään pois. Audin ja Peugeotin lisäksi viimeisen vuoden aikana lajin on jättänyt myös Ford.

– Ikävä kyllä näiden kolmen vetäytymisen vuoksi tilanne on muuttunut dramaattisesti. Me emme todellakaan tehneet päätöstä kevyin perustein, mutta se oli lopulta yhteinen päätös, että emme jatka. Totta kai Volkswagen Motorsport seuraa tiivisti rallicrossin kehitystä kohti sähköistä sarjaa. Sen vaihtoehdon puolesta olemme puhuneet alusti asti, Smeets toteaa.

– Toki olen surullinen, että en voi kisata ensi vuonna fantastisella Polo Supercarilla, mutta ymmärrän täysin syyt tämän päätöksen takana. Jos ei ole tarpeeksi ihmisiä kisaamassa, niin mitä muutakaan voimme tehdä, kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson sanoo.

Lue myös nämä