Miten Toyotan WRC-talli päätyi Puuppolaan? – upea dokumentti vie tiimin kulisseihin

Jari-Matti Latvala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuka olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten, että keskisuomalaisella maatilalla pyöritettäisiin rallin MM-sarjan huipputiimiä?

Näin on päässyt käymään. Kesällä 2015 julkistettiin, että Tommi Mäkinen saa johdettavakseen Toyotan uuden WRC-projektin. Puolentoista vuoden aikana Puuppolaan perustettiin kokonainen tiimi, joka rakensi kilpailukykyisen auton kaudeksi 2017.

Toyota Gazoo Racing on julkaissut YouTubessa dokumentin, joka vie syvälle tallin kulisseihin. Tarina alkaa siitä, kuinka Mäkinen tutustutti Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan rallin saloihin ja kuinka projekti päätyi lopulta Mäkisen käsiin.

– Se oli niin salaista, että siinä vaiheessa ei vielä tiennyt, mihin oli ryhtymässä, tiimin pääinsinööri Tom Fowler kertoo dokumentissa.

Tallia ryhdyttiin väsäämään täysin puhtaalle paperille. Aluksi oli palkattava henkilöstöä, minkä jälkeen alkoi auton suunnittelu.

Toyota Yaris WRC polkaistiin ensimmäisen kerran käyntiin alkuvuodesta 2016. Autoa testattiin ja hiottiin kilpailukykyisempään kuntoon vuoden aikana, kunnes tammikuussa 2017 edessä oli totuuden hetki: ensimmäinen kilpailu Monte Carlo -rallissa. Tulos oli loistelias, sillä Jari-Matti Latvala käskytti Yariksen heti palkintokorokkeelle.

Dokumentissa äänessä ovat Mäkisen ja Toyodan lisäksi tallin muut avainhenkilöt sekä kuljettajista Latvala ja Juho Hänninen.

Katso upea dokumentti jutun yläpuolelta! Dokumentti kestää 52 minuuttia, mutta jokainen minuutti on täyttä asiaa!

Lue myös nämä