Mistä WRC-talli repi rahat Ogieriin? – mestarilta vahva vihjaus

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier asetti jo kesällä M-Sport-jatkosopimuksensa ehdoksi, että M-Sport saa Fordilta täyden tehdastuen. M-Sport julkisti Ogierin jatkodiilin tiistai-iltana, mutta tiedotteessa ei puhuttu sanallakaan Fordin tehtaan tuesta.

Käytännössä Ogierin uusi M-Sport-kontrahti tarkoittaa sitä, että M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson on löytänyt tiimilleen merkittävän tukijan. Ogierin tulevaisuudesta ehdittiin spekuloida kuukausia, ja Wilson nosti kerta toisensa jälkeen esiin sen seikan, että hän aikoo käännellä jokaisen kiven ja kannon löytääkseen rahoituksen Ogierin pitämiseen. Vihdoin ja viimein Wilson osui kultasuoneen ja sai vakuutettua Ogierin jatkamaan Fordin ratista.

Mutta mistä Wilson sai riittävän rahoituksen? Talli ei sitä vielä paljastanut, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja on ainakin kaksi: suurempi tuki Fordin tehtaalta tai Red Bull, joka on toiminut Ogierin henkilökohtaisena sponsorina. Red Bull on ollut vuosikausia näyttävästi esillä rallin MM-sarjassa – jo ennen kuin energiajuomayhtiöstä tuli MM-rallin promoottori. Red Bull tuki aikoinaan Citroenin toimintaa, minkä jälkeen se siirtyi tukemaan Volkswagenia.

Ogier vihjaili Motorsport Newsin haastattelussa, että Ford saattaa tulla vahvemmin mukaan M-Sportin toimintaan kaudella 2018.

– Olen ollut todella tyytyväinen tämän vuoden pakettiimme, olemme olleet vahvoja joka osa-alueella. Haluamme ottaa askeleen eteenpäin suorituskyvyn osalta ja olemme luottavaisia, että voimme hieman kehittyä. Tämän takia sanoin, että haluan saada lisää suorituskykyä. En voi kertoa teille yksityiskohtia tai sitä, miten se tarkalleen tapahtuu, mutta minusta tuntuu, että saamme enemmän tukea Fordilta ensi vuonna, Ogier sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat