Milloin Kalle Rovanperästä tulee maailmanmestari? Tallipomo Latvalalla ja isä-Harrilla yhteneväinen veikkaus

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuski Kalle Rovanperästä tuli kautta aikain nuorin osakilpailuvoittaja rallin MM-sarjassa pari viikkoa sitten ajetussa Viron MM-rallissa. 

Rovanperällä oli ikää 20 vuotta ja 289 päivää, kun ensimmäinen MM-voitto näki päivänvalon. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan nimissä aiemmin ollut ennätys meni murskaksi yli kahdella vuodella.

Nuoresta jyväskyläläisestä on jo pitkään puhuttu seuraavana suomalaisena rallin maailmanmestarina. Milloin Rovanperän kokemus riittää MM-titteliin?

– Hänen pitää yhä hankkia kokemusta joistain teknisistä ralleista, joissa hänellä on ollut vähän vaikeuksia. Sanoisin, että vuonna 2023 tai -24 hän voisi olla mestari. Ensi kausi voi olla vielä hankala, koska oppimista riittää vielä, tallipäällikkö Latvala ennustaa Dirtfishin sivuilla.

– Siitä ei ole kuitenkaan epäilystä, etteikö hän olisi erittäin nopea ja kykeneväinen voittamaan minkä tahansa rallin tästä eteenpäin.

Rallisivusto kysyi myös isä-Rovanperän mielipidettä asiaan.

– Mitä Jari-Matti sanoi? Minäkin uskon, että vuosi 2023 voisi olla se vuosi. Hänen pitää yhä ensi kaudella hankkia kokemusta ja vielä on kisoja, joita hänen pitää opiskella. Uskon, että sitten hän on valmis. Lisää voittoja voi tulla kuitenkin mistä kisasta vaan, Harri Rovanperä komppasi Latvalan näkemystä.

Rallin MM-sarjan nuorin maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja on edesmennyt Colin McRae, joka oli 27 vuotta ja 109 päivää vanha voittaessaan MM-tittelin vuonna 1995. Juha Kankkunen oli puolestaan 140 päivää McRaeta vanhempi viedessään ensimmäisen mestaruutensa kaudella 1986.

Rovanperällä on siis rutkasti aikaa, sillä vielä vuonna 2017 suomalainen olisi McRaeta nuorempi mestari. Näytöt ovat kuitenkin sitä luokkaa, että MM-titteli voi tulla paljon aikaisemmin.

Vertailun vuoksi uransa kahdeksatta mestaruutta saalistava tallikaveri Sebastien Ogier oli lähes 30-vuotias voittaessaan ensimmäisen tittelinsä. Ott Tänak oli puolestaan kaudella 2019 yli 32-vuotias ja Sebastien Loeb aikoinaan päälle 30 vuotta viedessään ensimmäisen yhdeksästä mestaruudestaan.

Kautta aikain vanhin rallin MM-sarjan mestari on Hannu Mikkola, joka 41 vuotta ja 183 päivää vanha voittaessaan kaudella 1983.

Katso alapuolelta Kalle Rovanperän haastattelu Viron MM-rallin jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,384161″ ap mute]

Lue myös nämä