Loistavaa kisaa ajava Teemu Suninen: Autossa pölyä ja reikiä, pedaalit polttavat

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen on jälleen kerran osoittanut kypsyytensä viikonloppuna ajettavan Turkin MM-rallin aikana.

Suninen on välttänyt ongelmat haastavissa olosuhteissa. Järkevä ajo on tuottanut myös tulosta, sillä ennen päätöspäivää jokelalainen on kilpailussa komeasti neljäntenä.

Lauantaina Sunisen edeltä putosi tukku kuljettajia, jotka olivat törmänneet ongelmiin. Suninen sen sijaan ajoi varmasti.

– Ajaminen on ollut paikoitellen ihan hyvää. Pitkällä erikoiskokeella säästin renkaita ehkä liikaa. Ilman kokemusta on hankala arvioida rengaskulumaa, kun lähtöpaikkakin on vaihdellut. Perjantaina vedin renkaat ihan sileiksi pitkällä pätkällä ja olimme toiseksi nopeimpia. Nyt koetettiin eri tavalla, Suninen summasi lauantain urakkaansa.

Turkin MM-ralli reitti kulkee rajussa kunnossa olevilla teillä. Oman lisämausteensa tuo paahtava helle.

– On erikoinen fiilis ajaa rallia, kun autossa sisällä on pölyä ja reikiä. Pedaalit puolestaan polttavat jalkapohjia – kaikki auton osat ovat ihan kuumana. Onhan täällä kaksi autoa jo palanutkin, se kertoo jotain tästä touhusta, Suninen sanoi.

Suninen on kokonaistilanteessa paras Ford-kuljettaja. Molemmat tallikaverit Elfyn Evans ja Sebastien Ogier ovat keskeyttäneet kertaalleen.

– Toivottavasti saadaan sunnuntaiksi uutta osaa autoon ja turvattua hyvät pisteet tiimille ja myös itselle. Pari hyvää pätkäaikaa lämmittäisi huomenna, Suninen suunnitteli.

Lue myös nämä