Lewis Hamiltonin veli ottaa ensiaskeleen rallicrossin MM-osakilpailun yhteydessä

rallicrossin MM-sarja
Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi viikonloppuna ajettavan rallicrossin Kanadan MM-osakilpailun radalla nähdään kaksi mielenkiintoista nimeä: Nicolas Hamilton ja Oliver Solberg.

Nicolas Hamilton, 25, on formula ykkösten kolminkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamilton pikkuveli. Hamilton on kilpaillut tällä kaudella Britannian Renault Clio Cup -ratasarjassa, mutta Kanadassa hän tekee rallicross-debyyttinsä.

Hamilton osallistuu Kanadassa CXE-sarjan osakilpailuun.

– Olen aina unelmoinut siitä, että pääsen osallistumaan rallicrossin MM-sarjan kisaviikonloppuun. Rata-autoilijana odotan innolla sitä, että pääsen vetämään sivuluisussa ja kontrolloimaan autoa erilaisella pinnalla, Hamilton hehkutti rallicrossin MM-sarjan nettisivujen mukaan.

– Yritän pitää hauskaa ja minun pitää saada oppia, mutta olen valmis haasteeseen, brittikuski lisäsi.

Oliver Solberg, 15, on rallin maailmanmestarin ja rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin Petter Solbergin poika. Solberg on kilpaillut muun muassa RallyX Nordic -rallicross-sarjassa, jossa hän voitti Arvikan osakilpailun Ruotsissa aiemmin tänä vuonna. Lisäksi hän on ajanut Latvian rallisarjassa.

– Kanadassa on todella makea rata. Se on kuin rallierikoiskoe, jossa on isoja hyppyjä ja soraa, niin ikään CXE-sarjan kisaan osallistuva Solberg sanoi.

Hänen isänsä Petter Solberg kisaa varsinaisessa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa.

Lue myös nämä