Latvialaistoivo tiukassa kamppailussa WRC-konkarin kanssa – Heikkilä pettyi vauhtiinsa EM-rallin alussa

Hayden Paddon ja Martins Sesks käyvät tiukkaa kymmenyskamppailua Puolan EM-rallin kärjessä. Mikko Heikkilä ei löytänyt huippuvauhtia aamupäivän pätkillä.
Martins Sesks
Martins Sesks. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Paddon johtaa nopeaa sorarallia niukalla 1,4 sekunnin erolla Sesksiin, kun takana on neljä erikoiskoetta. Aamupäivän päättäneellä Wieliczkin pikataipaleella Paddon löi latvialaisen Sesksin vain 0,2 sekunnilla.

Uusiseelantilainen Paddon tuntee Puolan rallin metkut, sillä hän on ajanut samoilla teillä MM-rallin neljästi ja noussut kahdesti palkintokorokkeelle Puolan MM-osakilpailun päätteeksi.

– Nautin tästä aamupäivästä, mutta iltapäivällä rallin luonne muuttuu täysin. Silloin kyse on enemmänkin siitä, että pitää huolta autosta, Paddon suuntasi katseensa iltapäivän lenkkiin, jolla samat kolme erikoiskoetta ajetaan toiseen kertaan.

Sesksin vauhti oli pieni yllätys, vaikkakin hän on voittanut urallaan yhden EM-osakilpailun kotimaassaan Latviassa viime kesänä.

– Se on hyvä juttu, että tiedän tarkalleen, missä olemme menettäneet aikaa ja missä voimme parantaa. Hayden on minua kokeneempi, mutta keskitymme täysillä seuraavaan lenkkiin, 23-vuotias Sesks suunnitteli.

Suomalaiskuljettaja Mikko Heikkilä pettyi vauhtiinsa lauantaiaamupäivän erikoiskokeilla. Skodalla kilpaileva Heikkilä on kilpailussa kuudentena vajaan puolen minuutin päässä Paddonista.

Kolmanteen sijaan Heikkilällä on matkaa vain 6,6 sekuntia.

– Aika tuskaista on ollut. Jokaisella pätkällä näyttää tulevan takkiin, joten siinä mielessä olemme tulleet tasaisesti. Mutta en voi olla tyytyväinen, Heikkilä totesi.

Lauantaina Puolan EM-rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste Puolan EM-rallin aika-ajoerikoiskokeesta. Kilpailun tilanne on videon alla.

Puolan EM-rallin tilanne EK4/16 jälkeen:

 1. Hayden Paddon  Hyundai 26.51,9

 2. Martins Sesks  Skoda   +1,4
 3. Josh McErlean  Hyundai  +22,1
 4. S. Tempestini  Skoda   +24,1
 5. Mikolaj Marczyk Skoda   +24,8
 6. Mikko Heikkilä Skoda   +28,7
 7. M. Franceschi  Skoda   +31,5
 8. Mads Östberg  Citroen  +31,6
 9. A. Mabellini  Skoda   +33,7
10. Efren Llarena  Skoda   +39,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat