Latvalalle komea kakkossija – Lapilta käsittämätön temppu

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala oli toinen Sardiniassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli päättyi virolaisen Ott Tänakin juhliin sunnuntaina. Myös Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi sai loistavan tuloksen Italian osakilpailusta.

Toyotan Jari-Matti Latvala otti kisasta kakkossijan jäätyään 12,3 sekuntia Tänakista. Suomalaistiimin loistavan viikonlopun täydensivät Esapekka Lappi neljännellä ja Juho Hänninen kuudennella sijallaan. Sunnuntaina auton ohjausviasta kärsinyt Hänninen joutui päästämään viimeisellä pikataipaleella MM-sarjan kärkikuljettajan Sebastien Ogierin edelleen viidenneksi.

Latvala yritti vielä sunnuntaiaamuna tehdä viimeisen hyökkäyksensä ja antaa painetta Tänakille, mutta päivän toisella erikoiskokeella suomalaiskuski teki pienen virheen sammutettuaan autonsa mutkassa. Sen jälkeen Latvala keskittyi tuomaan autonsa toisena maaliin, kun taas Tänak pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa.

Esapekka Lapille toinen ralli Toyotan WRC-kalustolla oli lähes täysosuma. Neljäs tila on Lapin paras MM-sarjassa, mutta pieksämäkeläisen esityksestä teki huikean se, että hän tykitti rallissa peräti kuusi pohja-aikaa – enemmän kuin yksikään toinen kuljettaja. Lappi kruunasi kisansa ajamalla Power Stagella pohjat, joka toi komeat viisi bonuspistettä suomalaiskuskille. Ilman perjantain vaihdelaatikko-ongelmia Lappi olisi taistellut jopa palkintokorokepaikasta Sardinian sorateillä.

Sebastien Ogier säilytti MM-sarjan kärkipaikan, ja kolmanneksi Sardiniassa ajanut Thierry Neuville jatkaa MM-pisteissä toisena. Tänak nousi kolmanneksi ohi Latvalan, joka on nyt sarjan kokonaistilanteessa neljäntenä.

Kauden kahdeksas ralli ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Puolassa.

Sardinian MM-rallin tulokset (ek19/19):

1. Ott Tänak          Ford    3.25.15,1
2. Jari-Matti Latvala Toyota      +12,3
3. Thierry Neuville   Hyundai   +1.07,7
4. Esapekka Lappi     Toyota    +2.12,9
5. Sebastien Ogier    Ford      +3.25,3
6. Juho Hänninen      Toyota    +3.38,5
7. Mads Östberg       Ford      +6.31,8
8. Andreas Mikkelsen  Citroen   +8.07,8

Lue myös nämä

  • Uusimmat