Latvala uhkasi rikkoa sääntöjä – ”Tulevaisuudessa otan riskin”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ei aio jatkossa piitata MM-rallin radiosäännöistä, jos hän vielä joutuu vastaavanlaiseen tilanteeseen kuin viikonloppuna Sardinian MM-rallissa.

Latvala oli raivoissaan Monte Lernon erikoiskokeen jälkeen, sillä hän joutui ajamaan pitkän tovin renkaansa vaihtaneen Mads Östbergin perässä pölypilvessä. Heti tapahtuman jälkeen Latvala uhkasi jopa jättää ajohommat, mikäli tuomaristo ei anna hänelle aikahyvitystä, sillä hän katsoi menettäneensä aikaa voittokamppailussa. Myöhemmin hän pahoitteli pikaistuksissaan antamaansa lausuntoa.

Sääntöjen mukaan talli voi ottaa radioyhteyden autokuntaan, jos kyse on turvallisuusriskistä. Kuljettajalla ei kuitenkaan ole lupa ottaa yhteyttä tallin suuntaan erikoiskokeen aikana.

– Tulevaisuudessa otan riskin ja otan heihin yhteyden. Tässä on kyse turvallisuusongelmasta, Latvala sanoi Autosportin mukaan.

– Minun piti ottaa valtavia riskejä pölyssä ja jos sellaisissa olosuhteissa tekee virheen, siinä ei ole vaarassa pelkästään kuljettaja vaan myös katsojat. Tulin yhteen mutkaan ja siellä oli tiellä toimitsija, joka joutui juoksemaan pois alta, koska hän ei odottanut minun olevan tulossa. Tämä ei ole hyvä juttu, Latvala lisäsi.

Latvalan turhautumista lisäsi se, että Östbergin yksityistiimin Fordissa ei ole lainkaan radiota. Ainoastaan tehdastiimien ajokeissa on radioyhteydet talliin.

– Siinä ei ole mitään järkeä, ettei Madsilla ollut radiota. Tämä asia pitää ratkaista. Tässä on kyse turvallisuudesta, ja kaikilla pitää olla mahdollisuus kommunikointiin – olipa kyseessä yksityistiimin auto tai tehdastiimin auto, Toyotan suomalaiskuljettaja vaati.

Lue myös nämä

  • Uusimmat