Latvala sai Hännisen haukkomaan henkeään – ”Rupesin huutamaan, että rauhoitu”

Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen nautiskelivat Peurunkarallissa
Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-kuljettajat Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala valmistautuivat erikoisella tavalla kauden viimeistä edelliseen MM-ralliin, joka ajetaan viikonloppuna Walesissa.

Latvala ja Hänninen hakivat vauhtia viime viikonloppuna Laukaassa ajetusta Peurunkarallista, johon parivaljakko starttasi Latvalan omistamalla Toyota Celica GT-Four -autolla. Latvala ohjasti ja Hänninen kartturoi autokunnan komeasti toiseksi yleiskilpailussa Suomen mestari Teemun Asunmaan perässä.

Toista kertaa urallaan kartanlukijana toiminut Hänninen joutui välillä haukkomaan henkeään Latvalan vieressä.

– Kyllähän Jari-Matti ajaa kuin aikamiehet. Ei päästy kuin 200 metriä ykköspätkän lähdöstä, kun oli melkoinen liippi, ja mentiin ojan laidalla. Mie rupesin huutamaan, että ”perkele, rauhoitu”, Hänninen hekotteli Rallit.fille.

– Mutta älyttömän hauskaa oli. Hieno auto ja tosi hienosti meni.

Torstaina Hänninen starttaa viimeistä kertaa Toyotalla MM-ralliin. Häntä ei ole ilmoitettu kauden päättävään Australian MM-osakilpailuun. Ott Tänak korvaa Hännisen Toyotalla ensi kaudella.

– Otetaan Walesissa rennosti ja nautitaan siellä samalla tavalla kuin Peurunkarallissa. Varmasti yritetään mennä aika reippaastikin, mutta ei mietitä mitään tavoitteita. Koetetaan löytää samanlainen rento ote kuin Kataloniassa, niin uskon, että se on ihan hyvä, Hänninen kaavaili.

Hänninen kertoi aiemmin Rallit.fille, että Walesin MM-ralli saattaa jäädä hänen uransa viimeiseksi kilpailuksi.

Lue myös nämä