Latvala nousi Walesin MM-rallin johtoon – hurjat pohjat Power Stage -erikoiskokeella!

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala laittoi rajun hyökkäysvaihteen silmään Walesin MM-rallissa sunnuntaiaamuna. Latvala ajoi aamun toisella ek:lle pohjat ja nousi kisan johtoon 3,6 sekunnin erolla ennen Fordin Sebastien Ogieria.

Aamun toinen ek oli myös Power Stage -erikoiskoe, missä jaettiin ylimääräisiä MM-pisteitä viidelle parhaalle kuskille. Latvalan jälkeen toiseksi kovimmat pisteet keräsi lauantaina keskeyttänyt Ott Tänak. Ogier oli kolmas, mutta ranskalainen jäi Latvalasta yli viisi sekuntia.

– Eiköhän tällä pärjätä. Voin kyllä kertoa, että pätkä oli tosi vaikea. Pitoa ei ollut oikein missään. Olin jo yhden kerran ihan sivuluisussa ja varma siitä, että ojaan mennään. Onneksi ei osuttu mihinkään. Se oli iso hyökkäys, Latvala hehkutti pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Esapekka Lappi ajoi aamun avausek:lle pohjat, mutta Gwydirin Power Stagella Lappi jäi kärjestä yli kahdeksan sekuntia. Lappi kuitenkin varmistelee kilpailun kolmatta sijaa, sillä Citroenin Craig Breen spinnasi. Lappi on kolmantena 14,1 sekunnin päässä Latvalasta.

– Tämä pätkä meni ihan ok. Seurasin muiden linjaa ja siellä oli paljon yllätyksiä. Pari kertaa oltiin ihan ojan pohjalla, Lappi sanoi.

– Fiilis ei ollut kohdillaan ja sen takia en voinut puskea. Oli ilo päästä tämä ek maaliin, Ogier puolestaan totesi ek:n maalissa.

Kalle Rovanperä on aloittanut sunnuntaiaamun siitä, mihin hän on jäänyt aiempina kisapäivinä. Nuori suomalainen on jatkanut WRC2-luokan dominointia ajamalla aamun erikoiskokeille pohjat luokassaan. Puuppolalainen johtaa luokkaansa reilun minuutin erolla ennen tallikaveri Pontus Tidemandia.

Sunnuntaina Walesissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Walesin MM-rallin tilanne EK20/23 jälkeen:
 
 1. Jari-Matti Latvala Toyota    2.48.17,2
 2. Sebastien Ogier  Ford    +3,6
 3. Esapekka Lappi   Toyota   +14,1
 4. Craig Breen    Citroen   +39,7
 5. Andreas Mikkelsen Hyundai   +54,9
 6. Mads Östberg    Citroen   +55,8
 7. Hayden Paddon   Hyundai   +59,7
 8. Thierry Neuville  Hyundai  +1.04,6
 9. Kalle Rovanperä  Skoda   +8.10,2
10. Pontus Tidemand  Skoda   +9.28,8
Power Stagen top5:
1. Latvala
2. Tänak
3. Ogier
4. Neuville
5. Lappi

Lue myös nämä